Αχτσιόγλου: «Οι εργαζόμενοι σε αναστολή υποχρεώνονται… να βγάλουν τον μήνα με ελάχιστα χρήματα»

Τι αναφέρει για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζόμενους επαναλαμβάνουν την αποτυχημένη συνταγή των ανεπαρκών μέτρων όλου του προηγούμενου διαστήματος», τονίζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, σημειώνοντας ότι καθίστανται «ακόμα πιο προβληματικές σε περιβάλλον εκτίναξης του πληθωρισμού».

Μάλιστα, η κ. Αχτσιόγλου δηλώνει ότι «οι εργαζόμενοι που τίθενται σε αναστολή υποχρεώνονται, εν μέσω σαρωτικού κύματος ακρίβειας, να βγάλουν τον μήνα με ελάχιστα χρήματα», ότι «τα φορολογικά χρέη απλώς μετατίθενται για έναν μήνα και σωρεύονται χωρίς καμία ελάφρυνση» και πως «το περιορισμένο πρόγραμμα ενίσχυσης μέσω ΠΔΕ επ’ ουδενί δεν εξισορροπεί το μέγεθος της ζημιάς που υφίστανται οι επιχειρήσεις, σε συνδυασμό μάλιστα με τις τεράστιες ανατιμήσεις στην ενέργεια».

Η τομέαρχης Οικονομικών σχολιάζει ότι ισχύουν για την κυβέρνηση δύο τινά: «είτε επαναλαμβάνει τα ίδια, αυταπατώμενη ότι θα φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα, είτε απλώς δεν την ενδιαφέρει». Σημειώνει πως «όπως και να ‘χει, οι ευθύνες της καθημερινά διογκώνονται. Τα εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται στον αυτόματο πιλότο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Απίστευτη ιστορία στον Βόλο: 34χρονη γέννησε στην εξώπορτα του σπιτιού της – Τι συνέβη