Αδ. Γεωργιάδης: Έχουν τριπλασιασθεί οι αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Αδ. Γεωργιάδης: Έχουν τριπλασιασθεί οι αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας

  Έχουν τριπλασιασθεί οι αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και έχει πενταπλασιασθεί ο αριθμός των αιτήσεων οι οποίες εγκρίνονται, αφότου «εκδώσαμε την ΚΥΑ για να απαλείψουμε τη γραφειοκρατία από την διαδικασία για την προστασία της 1ης κατοικίας».

   Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

   «Πλέον όλες οι τράπεζες έχουν εκπαιδευμένο υπάλληλο σε κάθε κατάστημα για να βοηθά δωρεάν τους συμπολίτες μας που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου να υποβάλλουν αίτηση. Απευθύνω έκκληση σε όλους να σπεύσουν και να μην το αφήσουν για το τέλος Δεκεμβρίου», προσέθεσε ο υπουργός.

   Για το σχεδιασμό της κυβέρνησης όσον αφορά τη μείωση των φόρων ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Ο Αύγουστος του 2019 υπήρξε ο καλύτερος όλων των εποχών όσον αφορά τα έσοδα του κράτους, ενώ σημειώθηκε ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας. Εάν η καλή πορεία των εσόδων συνεχιστεί και τους υπόλοιπους μήνες του 2019, τότε θα έχουμε, όχι μόνο επίτευξη του στόχου 3,5% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα στο φετινό προϋπολογισμό -η οποία ήταν ερωτηματικό τον Ιούνιο, σύμφωνα με τις εκθέσεις της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-,αλλά υπέρβασή του. Σ΄ αυτή την περίπτωση θα έχουμε νέο κύκλο φορολογικών ελαφρύνσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να μειώσει τους φόρους γρηγορότερα αλλά πάντοτε νοικοκυρεμένα, όσο επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά».

   Για τις πειθαρχικές ποινές που προβλέπει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο σε δημοσίους υπαλλήλους όταν καθυστερούν επενδύσεις, ο υπουργός υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο δεν επηρεάζεται η ανεξαρτησία της άποψης  του δημοσίου υπαλλήλου, και επισήμανε: «Όταν, όμως, έχει μπροστά του ένα αίτημα, το οποίο εκ του νόμου έχει συγκεκριμένη προθεσμία, είναι υποχρεωμένος την όποια άποψη έχει, να την εκφράσει εντός της προθεσμίας».

   Τέλος, για την κινητροδότηση της πλήρους απασχόλησης σημείωσε ότι στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο προβλέπονται δύο κίνητρα: «Αυξάνεται κατά 12% το κόστος της υπερωρίας στη μερική απασχόληση, ώστε ο εργοδότης να προτιμά να προσλαμβάνει εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση. Επίσης, σε περίπτωση που εντοπισθεί -και οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί- επιχείρηση με αδήλωτο εργαζόμενο, θα της επιβάλλεται πρόστιμο 10.500 ευρώ. Αν, όμως, ο εργοδότης προσλάβει επί τόπου τον εργαζόμενο για 12 μήνες κατ΄ ελάχιστον, το πρόστιμο θα μειώνεται στις 2.000 ευρώ, άρα θα έχει όφελος 8.500 ευρώ».

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading