«Υπάρχει ένα οριστικό και αμετάκλητο βούλευμα της ελληνικής δικαιοσύνης, σε επίπεδο Αρείου Πάγου, το οποίο δεν δέχεται καμία νομική αμφισβήτηση, δηλώνει ότι δεν υπήρχε καμία εμπλοκή των κρατικών υπηρεσιών, ούτε της ΕΥΠ. Προσέξτε, οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ κρίθηκαν νόμιμες», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια.
Προτού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέρθηκε στην έκθεση του Αρείου Πάγου. «Από σήμερα προφανώς θα κρύβεστε πίσω από το πόρισμα του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με αυτό το πόρισμα, η χώρα είναι με τη βούλα παιδική χαρά του οργανωμένου εγκλήματος. Είναι μπανανία με τη βούλα, και αυτό είναι το αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής», δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος.
«Ένα σενάριο είναι ότι κάποιος ιδιώτης, εντελώς τυχαία, γνώριζε τον σχεδιασμό της ΕΥΠ και χρησιμοποίησε παράνομο λογισμικό για να παρακολουθήσει 27 πρόσωπα, τα οποία παρακολουθούσε και η ΕΥΠ. Το συμπέρασμα από αυτό το σενάριο είναι ότι έχετε διαλύσει την ΕΥΠ, είναι όλα τα πράγματα χωρίς έλεγχο και ο καθένας κάνει ό,τι του αρέσει. Ωστόσο, δεν σας βλέπω να δείχνετε ανήσυχοι. Σε μια κανονική χώρα, αν μου λέγατε ότι ένας ιδιώτης παρακολουθεί υπουργούς, στρατιωτική ηγεσία και πολιτικούς αντιπάλους, θα έπρεπε να αγχώνεστε. Αλλά δεν σας βλέπω να ανησυχείτε. Το δεύτερο σενάριο είναι ότι είστε αδίστακτοι και έχετε οργανώσει ένα κοινό, εγκληματικό κέντρο παρακολουθήσεων. Αυτή η κυβέρνηση, σε όσα προσπαθεί να υλοποιήσει, είναι πολύ αποτελεσματική. Τα πολιτικά πρόσωπα και οι πολίτες έχουν το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση, να ασκούν κριτική στην εκτελεστική εξουσία, ενώ υπάρχουν φορείς που εκπληρώνουν το καθήκον τους και άλλοι που δεν το πράττουν», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς.
«Ό,τι είπατε είναι πλήρης αμφισβήτηση του κράτους δικαίου στη χώρα και της ελληνικής δημοκρατίας» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκανε ενδελεχή έρευνα στην υπόθεση, με συλλογή ένορκων καταθέσεων από όλους τους εμπλεκόμενους, και προχώρησε σε διώξεις όπου έπρεπε, καταλήγοντας στα εξής συμπεράσματα: Καμία σύνδεση του predator με κρατικές υπηρεσίες. Οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ είναι νόμιμες, ενώ σε δίωξη πηγαίνουν τέσσερις υπεύθυνοι ιδιωτικών εταιρειών, με τις υποθέσεις όλων των άλλων να έχουν αρχειοθετηθεί».
«Κανονικά, όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι θα έπρεπε σήμερα να ξεκινήσουν με μια συγνώμη προς τον Γρηγόρη Δημητριάδη. Από αυτόν τον άνθρωπο συκοφαντήθηκε αδιάκοπα για τις υποκλοπές. Ο πρωθυπουργός, προκειμένου να καταστήσει απρόσκοπτη τη δικαστική έρευνα, ζήτησε την παραίτησή του. Ο κ. Δημητριάδης, ορθά, απέχει από οποιοδήποτε αξίωμα όλους αυτούς τους μήνες. Σήμερα, ωστόσο, έχουμε ένα νέο δεδομένο. Έχουμε ένα οριστικό και αμετάκλητο βούλευμα της ελληνικής δικαιοσύνης, το οποίο σε επίπεδο Αρείου Πάγου δεν δέχεται νομική αμφισβήτηση, και δηλώνει ότι δεν υπήρξε καμία εμπλοκή κρατικών υπηρεσιών και ότι οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ είναι νόμιμες», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας.
Σημειώνοντας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η πρώην εισαγγελέας της ΕΥΠ ελέγχθηκε από τους αρεοπαγίτες και προήχθη σε προϊσταμένη εισαγγελέας στον Πειραιά. «Αν είχε παρανομήσει, οι αρεοπαγίτες θα της είχαν ασκήσει δίωξη, όχι να την προαχθούν. Άρα, από σήμερα και μετά το αμετάκλητο βούλευμα του Αρείου Πάγου, όλοι σας στο κράτος αυτό, την Ελλάδα, πρέπει να σταματήσετε να αναφέρετε σκάνδαλο υποκλοπών και να εμπλέκετε την κυβέρνηση», τόνισε ο υπουργός.
«Όσοι αμφισβητούν το πόρισμα της δικαιοσύνης, αμφισβητούν συνολικά την αστική δημοκρατία της χώρας και το πολιτεύμα της. Είναι αδύνατο να υποστηρίξει κανείς ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκανε σημείο υπέρ της κυβέρνησης για να συγκαλύψει αυτή την υπόθεση», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.