ΑΔΑΕ: Αυτοί είναι οι έξι που παρακολουθούσε η ΕΥΠ – Στα άκρα η σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας θα κάνει σήμερα, Τετάρτη, παρέμβαση στη Βουλή όπου θα δώσει τα ονόματα όσων ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ – Στο τραπέζι φαίνεται ότι τίθενται όλα τα θεσμικά εργαλεία, ακόμα και μια πρόταση μομφής

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «καθοδηγητή του εγκληματικού δικτύου στο Μέγαρο Μαξίμου» τονίζοντας ότι πλέον υπάρχουν αποδείξεις για την υποκλοπή των επικοινωνιών «πολιτικών προσώπων, βουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τον υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία απαντά στο σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τον περασμένο Δεκέμβρη. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από την ανεξάρτητη Αρχή να ερευνήσει αν μια λίστα προσώπων σε κρίσιμα θεσμικά αξιώματα, είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Η απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση της κυβέρνησης είναι πιθανό να «καθοδηγήσει» και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρει η αξιωματική αντιπολίτευση, από τις οποίες κάθε άλλο παρά μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας.

Τα 6 ονόματα

Σύμφωνα με το Mega, στη λίστα παρακολουθήσεων ήταν ένας υπουργός και πέντε ανώτατα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Αυτοί είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Χαράλαμπος Λαλούσης, ο πρώην γενικός διευθυντής των αμυντικών εξοπλισμών, Θεόδωρος Λάγιος, ο νυν διευθυντής Αριστείδης Αλεξόπουλος και ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Αλέξανδρος Λιακόπουλος.

Από το Μαξίμου υποστηρίζουν ότι η μετάβαση του Τσίπρα στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο καθώς και οι δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνέθεσαν την κορύφωση «μιας μεθόδευσης», όπως υποστηρίζουν, «που βρίσκεται σε εξέλιξη μήνες τώρα».

Οικονόμου: «Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής»

«Με το αποψινό παραλήρημα του κ. Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε η μεθόδευση που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στην διάθεση τους ρυπαρά δίκτυα προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα. Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα!», τονίζει ο κ. Οικονόμου.

Και καταλήγει: «Πως ήταν η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πως είναι σήμερα. Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το «Μάξιμο Σαράφη» που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν».

Δείτε επίσης: Βουλή: Η σημερινή παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα με «διευθύνσεις και ονόματα» και το ενδεχόμενο πρότασης μομφής