(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Η πτώση Αλ. Τσίπρα μεγαλύτερη ωφέλεια για την Ελλάδα από την άνοδό του

«Ποτέ ίσως μέχρι σήμερα δεν αντιλήφθηκε ότι ο Κυριάκος είχε εφεύρει το δικό του πολιτικό brand και ότι ως Πρωθυπουργός ήταν όλα όσα δεν μπορούσε ποτέ να είναι ο ίδιος», γράφει ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης

Λίγο μετά την παραίτηση του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσιπρα, που προκάλεσε αναταραχές στον πολιτικό χώρο, ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, περιγράφει την πορεία του Αλέξη Τσίπρα από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος έως την ανάληψη της θέσης του πρωθυπουργού.

propoli

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για τον Αλέξη Τσίπρα:

«Περί Αλέξη Τσίπρα

Ήταν το 2006 όταν ένα μεσημέρι μετά την εκπομπή μου, έμαθα ότι ο Αλέκος Αλαβάνος πρότεινε τελικά για Δήμαρχο Αθηναίων με τον Συνασπισμό, όχι τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη αλλά τον εντελώς άγνωστο σε μένα τότε Αλέξη Τσίπρα. Όλοι νομίζαμε ότι ήταν ένα μέγα λάθος και ότι ο ΣΥΝ θα αποτύγχανε στις Εκλογές. Όταν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας πήρε εύκολα διψήφιο ποσοστό (το μεγαλύτερο που είχε λάβει ποτέ έως τότε υποψήφιος της Αριστεράς) καταλάβαμε ότι μια μεγάλη καριέρα είχε ξεκινήσει.

Στην συνέχεια ξαφνικά ο αδιαφιλονίκητος τότε ηγέτης της Αριστεράς, Αλέκος Αλαβάνος αποφάσισε να παραδώσει την ηγεσία στον Τσίπρα. Στην αρχή φαινόταν ότι η εκλογή του ήταν τυπική και ότι ο Αλαβάνος τον είχε βάλει απλώς για βιτρίνα ενώ την εξουσία θα την είχε ο Αλαβάνος (και έτσι ήταν για λίγους μήνες στην αρχή) αλλά σύντομα ο Τσίπρας τον παραμέρισε και πήρε την εξουσία για τον εαυτό του.

Παρά τις χαμηλές του επιδόσεις στην αρχή, μετά αξιοποίησε με μεγάλο ταλέντο την χρεωκοπία της Χώρας μας και τα αναπόφευκτα μέτρα και έφτασε να εκλεγεί Πρωθυπουργός. Χρησιμοποίησε κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, έθεσε την Χώρα σε κίνδυνο, συκοφάντησε τους αντιπάλους του κλπ και όταν πήρε την εξουσία δεν είχε τί να την κάνει και παρολίγον να μας βγάλει και από το € και από την ΕΕ. Μας διέσωσε το ότι φοβήθηκε τις συνέπειες και έτσι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015 έκανε την μόνη σωστή πολιτική του πράξη, την «κωλοτούμπα».

Μετά έπρεπε να κυβερνήσει αλλά πραγματικά δεν ήξερε πώς να το κάνει και αφού το αντιμνημόνιο είχε τελειώσει άρχισε την πλήρη τοξικότητα. Κάπου εκεί διέπραξε και την πιο άτιμη αλλά και την πιο ανόητη πολιτική του πράξη, την σκευωρία Novartis. Δεν μιλώ τόσο επί προσωπικού αλλά πολιτικά. Με την σκευωρία αυτή, τον Βαξεβάνη και τον Πολάκη κλπ, τις επιθέσεις στην Μαρέβα κλπ ο Τσίπρας δεν μας έκανε αντιπάλους (ήμασταν αντίπαλοι ούτως ή άλλως) μας έκανε εχθρούς. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία στην Πολιτική από αυτό. Εμένα η σκευωρία Novartis με έβλαψε και με στενοχώρησε, τον Αλέξη Τσίπρα τον κατέστρεψε πολιτικά. Το απίστευτο είναι ότι μέχρι σήμερα δεν το έχει συνειδητοποιήσει. Όταν έκλεισε η έρευνα συνέχισε τα ίδια ακριβώς, αδιόρθωτος και τοξικός μέχρι το τέλος.

Μετά τις εκλογές του 2019 και την επιτυχία του του 32% είχε την τελευταία του ευκαιρία. Να απομακρύνει όλους αυτούς τους τοξικούς τύπου Πολάκη, να αλλάξει τους ανθρώπους εκείνους που θύμιζαν στην Κοινωνία όσα είχαν κάνει και να κλείσει τα τραύματα του παρελθόντος…και τί έκανε.;…όλα τα αντίθετα. «Η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς», φλερτ με τους αντιεμβολιαστές, και ασταμάτητες χυδαιότητες κατά του Μητσοτάκη.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη ειδικά τον υποτίμησε όσο κανείς. Ποτέ ίσως μέχρι σήμερα δεν αντιλήφθηκε ότι ο Κυριάκος είχε εφεύρει το δικό του πολιτικό brand και ότι ως Πρωθυπουργός ήταν όλα όσα δεν μπορούσε ποτέ να είναι ο ίδιος. Μελετημένος, εξαιρετικά εργατικός, επαγγελματιας με μία ομάδα ικανών τεχνοκρατών δίπλα του, απέναντι σε έναν Τσίπρα που στηριζόταν μόνον στο ταλέντο και στους φίλους του που το πιθανότερο όλοι τον κολάκευαν στερώντας του την ευκαιρία να δει την αλήθεια, ότι δηλ αντιπολιτευόταν έναν Μητσοτάκη που δεν υπήρχε.

Η σημερινή του παραίτηση ήταν μονόδρομος, μέσα του σίγουρα πιστεύει ότι ο Σύριζα θα σβήσει χωρίς αυτόν και ότι σε κάποιο χρονικό διάστημα οι σύντροφοι του θα του ζητήσουν να επιστρέψει είτε στον Σύριζα είτε φτιάχνοντας ένα «νέο» κόμμα. Δεν έχω ιδέα τι θα γίνει, συνήθως όλοι όσοι παραιτούνται πιστεύουν κάτι τέτοιο, για να αντιληφθούν αργότερα το «ουδείς Αναντικατάστατος». Μάλλον αυτό θα γίνει και εδώ, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι μεγάλο κέρδος για την χώρα μας ο όποιος ή όποια διάδοχος του, να ξέρει ότι η τοξικότητα και οι ύβρεις δεν σε πάνε μακρυά.

Στο τέλος στην πολιτική μπορούμε να είμαστε αντίπαλοι αλλά δεν επιτρέπεται για το καλό του λαού μας να γινόμαστε εχθροί. Αν αυτό γίνει συνείδηση οριζόντια στο πολιτικό μας σύστημα τότε η Χώρα μας θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα μπρος. Έτσι η πτώση του Αλέξη Τσίπρα θα έχει προσφέρει στην Ελλάδα μεγαλύτερη ωφέλεια από την άνοδο του».

Δείτε επίσης: Πως «διαβάζουν» στη ΝΔ την παραίτηση και τον απολογισμό Τσίπρα

Loading