Άδωνις Γεωργιάδης καλεί σε άμεσες αλλαγές του εκλογικού νόμου – Η πιθανότητα συνεργασίας με την ακροδεξιά

Άδωνις Γεωργιάδης καλεί σε άμεσες αλλαγές του εκλογικού νόμου – Η πιθανότητα συνεργασίας με την ακροδεξιά

Με τα ποσοστά της ΝΔ στις ευρωεκλογές να καταρρέουν και τις δημοσκοπήσεις να εντοπίζουν ανάλογη κάμψη και για τις βουλευτικές εκλογές, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος και υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, βγαίνει μπροστά ώστε να ζητήσει άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου, κάνοντας έμμεση αποδοχή της λαϊκής απονομιμοποίησης που υφίσταται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο dnews.gr, είναι υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου διότι πάντοτε πίστευε στις «ισχυρές» κυβερνήσεις, γνωρίζοντας ότι, βάσει των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και των ευρημάτων των δημοσκοπήσεων, σε περίπτωση εκλογών η Νέα Δημοκρατία θα απολέσει την αυτοδυναμία που κέρδισε το 2023.

«Η θέση μου παραμένει η ίδια διαχρονικά. Είμαι υπέρ της ενισχυμένης πλειοψηφίας, θέλω αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Δεν πιστεύω καθόλου πια σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Έχω υπηρετήσει σε δύο τέτοιες κυβερνήσεις, την κυβέρνηση Παπαδήμου και την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και σας διαβεβαιώνω ότι αδυνατώ να πιστέψω πως μπορεί να κυβερνηθεί αυτή η χώρα με μια κυβέρνηση πολλών κομμάτων», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ταυτόχρονα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν απέκλεισε τη συνεργασία με την ακροδεξιά, αναφέροντας ότι, εάν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος, τίθεται σε κίνδυνο να υπάρξουν στο μέλλον κυβερνήσεις συνεργασίας εντελώς ερμαφρόδιτες. «Σας υπενθυμίζω ότι ακόμα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν μία εντελώς ερμαφρόδιτη κυβέρνηση», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «οι αδύναμες πλειοψηφίες δημιουργούν όχι μόνο αδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και ερμαφρόδιτες κυβερνήσεις. Προσωπικά, δεν θα ήθελα να δω ένα τέτοιο ενδεχόμενο να συμβαίνει και θα προτιμούσα μια αλλαγή του εκλογικού νόμου». Όσον αφορά τη «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου, τόνισε πως «δεν μπορεί να τη δει ως κυβερνητικό σύμμαχο», ωστόσο, όπως είπε, «αν σε ένα κοινοβούλιο δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, τότε σε αναγκάζει η ζωή να κάνεις πολλών ειδών συμβιβασμούς». Οι συμβιβασμοί αυτοί ενισχύουν την απαξία του πολιτικού συστήματος.

Loading

Play