Άδωνις Γεωργιάδης: Καλώ όλους τους δημοσίους υπαλλήλους να μη φοβούνται τις πειθαρχικές ποινές του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου

Άδωνις Γεωργιάδης: Καλώ όλους τους δημοσίους υπαλλήλους να μη φοβούνται τις πειθαρχικές ποινές του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου

«…Όταν κάποιος δημόσιος υπάλληλος καθυστερεί επί σκοπώ τη γνωμοδότηση που προβλέπει ο νόμος για μία επένδυση θα υπάρχουν πειθαρχικές ποινές. Ένας υπάλληλος δεν μπορεί να κρατάει μια επένδυση στα συρτάρια του για χρόνια. Καλώ όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και κυρίως την πλειοψηφία τους που είναι εξαιρετικά ευσυνείδητοι να μην φοβούνται από τέτοιες ρυθμίσεις».

   Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, δίνοντας ένα παράδειγμα της έκτασης των θεμάτων που ρυθμίζει το Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο, το οποίο τέθηκε χθες σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση.

   Όπως είπε ο υπουργός το πολυνομοσχέδιο έχει βασικό σκοπό να επιταχύνει την οικονομική δραστηριότητα της χώρας αφαιρώντας γραφειοκρατία. «Παραδείγματος χάριν, συνέχισε ο υπουργός, όταν θέλει κάποιος να εγκατασταθεί σε ένα επιχειρηματικό πάρκο, εφόσον έχει αδειοδοτηθεί το πάρκο, δεν χρειάζεται να πάρει έξτρα άδεια λειτουργίας. Όταν θέλει να ξεκινήσει μία επιχείρηση, γνωστοποιεί στις αρχές το ξεκίνημα και δεν περιμένει να πάρει την άδεια. Όταν κάνει αίτημα στον αναπτυξιακό νόμο δεν περιμένει η υπηρεσία να έρθει να ελέγξει την πορεία του αναπτυξιακού νόμου αλλά μπορεί να προσλάβει ιδιωτική εταιρεία για να μην καθυστερεί η εκταμίευση και να μην χάνει χρόνο η επένδυση στην υλοποίησή της. Είναι μία συνολική προσπάθεια για να μπορεί ο άνθρωπος που θα αποφασίσει να επενδύσει και να ανοίξει μία επιχείρηση στην Ελλάδα να αισθανθεί ότι το κράτος δεν είναι εχθρός του αλλά φίλος του».

   Παράλληλα, προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης, είναι μία σειρά ρυθμίσεων προερχόμενες από το υπουργείο Εργασίας, που επίσης συγκλίνουν στο πώς θα κάνουν το επιχειρείν στην Ελλάδα ευκολότερο προστατεύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων. «Υπάρχει το ζήτημα της διαιτησίας που ορίζεται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και όχι όπως το είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ γραφειοκρατικό και αργό. Υπάρχει όμως και το ζήτημα της επιπλέον αμοιβής της υπερωριακής απασχόλησης στην υπό-απασχόληση έτσι ώστε και ο εργαζόμενος να αρχίσει να βλέπει χρήματα στην τσέπη του. Υπάρχει το θέμα του συνδικαλιστικού νόμου και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, υπάρχει όμως και η προσπάθεια προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων» όπως είπε ο υπουργός.  

   Επίσης, χαρακτήρισε σημαντική ρύθμιση στο νομοσχέδιο ότι όταν σε μια μεγάλη επένδυση βρεθούν αρχαία πρέπει, εντός εξήντα ημερών, η Αρχαιολογική Υπηρεσία να απαντήσει πώς ακριβώς θα προστατευθούν χωρίς να σταματήσει η επένδυση. «Μπαίνει ένας χρονικός προσδιορισμός και οι επιχειρήσεις παύουν να είναι έρμαιο ανεξέλεγκτων ημερομηνιών» είπε ο υπουργός ενώ συνέχισε: «υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη ότι όταν κάποιος δημόσιος υπάλληλος καθυστερεί επί σκοπώ τη γνωμοδότηση που προβλέπει ο νόμος θα υπάρχουν πειθαρχικές ποινές. Ένας υπάλληλος δεν μπορεί να κρατάει μια επένδυση στα συρτάρια του για χρόνια. Καλώ όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και κυρίως την πλειοψηφία τους που είναι εξαιρετικά ευσυνείδητοι να μην φοβούνται από τέτοιες ρυθμίσεις».

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading