Άδωνις Γεωργιάδης: “Να επιτραπεί και το click in shop στη Θεσσαλονίκη”

Για το άνοιγμα της εστίασης, σε πρώτη φάση σε ανοιχτούς χώρους, μίλησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Η απόφαση να ανοίξει η εστίαση λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο πάρθηκε προκειμένου να έχουν οι επαγγελματίες τον απαραίτητο χρόνο να είναι έτοιμοι και να έχουν επιλύσει τα όποια ζητήματα μπορούν να παρουσιαστούν στο ξεκίνημα, ως και τις 14 Μαΐου που θα ανοίξει και ο τουρισμός, ανέφερε ο Υπουργός. 

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να συνοδεύσουν το άνοιγμα της εστίασης, ο Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαιώνει πως θα ανακοινωθούν λεπτομερώς τις επόμενες μέρες και δεδομένα πριν από τις 3 Μαΐου.

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε πως η εστίαση σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και γενικώς θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα με αυτά που ίσχυαν πέρυσι, όταν η εστίαση είχε ανοίξει και πάλι.

Ακολούθως, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν τέθηκε θέμα sms για την εστίαση και είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες, ωστόσο ο ίδιος θεωρεί λογικό πως δεν θα χρειάζεται η αποστολή μηνύματος για να πάει κάποιος σε ένα μαγαζί, ενώ παρόμοια ήταν και η τοποθέτησή του για τις διαδημοτικές μετακινήσεις για την εστίαση.

Σε ερώτηση σχετικά με τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν από καταστηματάρχες της εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να ανοίξει στις 3 Μαΐου, αν δεν είναι έτοιμος, και φυσικά οτι μπορεί να ανοίξει όποτε το κρίνει.

Ερωτηθείς για το πότε θα καταβληθούν τα χρήματα της επιδότησης που έχει ανακοινωθεί για την επανεκκίνηση της εστίασης, ανέφερε ότι συνεχίζει να ισχύει αυτό που είχε δηλώσει όταν ανακοινώθηκε το μέτρο, δηλαδή ότι στις 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα και μετά από λίγες ημέρες θα γίνει η εκταμίευση του ποσού που θα έχει εγκριθεί.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εστίασε επίσης στο θέμα των εμβολιασμών, προτρέποντας όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αν εμβολιαστούμε όλοι, μέσα σε 1 μήνα θα έχουν ανοίξει τα πάντα.

Τέλος, αποκάλυψε ότι έχει εισηγηθεί για το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων, όπως και να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη, ενώ η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα στη συνεδρίαση της επόμενης Παρασκευής.

Δείτε επίσης: Σταδιακή άρση lockdown: Τα επόμενα βήματα και οι ημερομηνίες-κλειδιά

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ