Άδωνις Γεωργιάδης: Το Φεβρουάριο έρχεται νομοσχέδιο με αλλαγές στο επίδομα ανεργίας και στην εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων

Νέο νομοσχέδιο με αλλαγές στο επίδομα ανεργίας και στην κλιμακωτή εισφορά αλληλεγγύης προανήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΟΤ FORUM «Ελληνική Επιχειρηματικότητα 2.0+» .

Συγκεκριμένα κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «θα έχουμε και επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, κάπου εκεί. Εκεί θα έχουμε και το θέμα του επιδόματος ανεργίας στην αναμόρφωσή του και την κλιμακωτή εισφορά αλληλεγγύης».

propoli

Σε σχέση με το επίδομα ανεργίας ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει συζήτηση για το επίδομα ανεργίας. Δεν έχουμε καταλήξει στις αποφάσεις για να τις ανακοινώσω. Σκέφτομαι διάφορα σενάρια. Ακούω πολύ την κριτική που λένε πολλοί «μα γιατί τους δίνει επίδομα ανεργίας αφού τους δίνει επίδομα εργασίας»;

«Η κριτική αυτή δεν είναι ακριβώς ορθή. Πρώτα από όλα το επίδομα ανεργίας δεν είναι κάτι που το παρέχει η ΔΥΠΑ ή το κράτος. Έχει πληρώσει ο εργαζόμενος τις εισφορές του για να έχει επίδομα ανεργίας, δικά του λεφτά είναι, απλά εμείς τα διαχειριζόμαστε με όσο μεγαλύτερη ευθύνη μπορούμε. Όταν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις ανακοινώσεις θα σας τις πω. Θέλω να το κάνω πιο ευέλικτο και πιο ελκυστικό».

Δείτε επίσης: Στ. Κασσελάκης για τα μέτρα οπαδικής βίας: «Κλασική προσέγγιση της κυβέρνησης – Οριζόντιο μέτρο παντού»

Loading