Αφγανιστάν: Φόβος για αύξηση των εκτοπισμένων από τους Ταλιμπάν

Τον φόβο του για αύξηση των εκτοπισμένων στο Αφγανιστάν και των προσφύγων στις γειτονικές χώρες εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος για τους Πρόσφυγες Φίλιππο Γκράντι

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος γωωστοποίησε την ανησυχία του στο σημερινό Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενημερώνοντας πως πρόκειται να επισκεφθεί το Ιράν για να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα

Με την λήξη της συνεδρίασης δήλωσε πως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στο Αφγανιστάν, «κινδυνεύουμε να καταγραφεί μια έκρηξη που θα προκαλέσει μια συρροή ανθρώπων στο εσωτερικό της χώρας, αλλά επίσης στο εξωτερικό της χώρας, οι οποίοι θα αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής».

«Είναι κάτι που μπορεί ακόμη να αποφευχθεί σε αυτό το στάδιο, αυτό χρειάζεται μια ταχύτερη δράση αναφορικά με την εγκατάσταση μηχανισμών για τη διασφάλιση της λειτουργίας της οικονομίας, για τη διασφάλιση των ταμειακών διαθέσιμων, για τη διασφάλιση των υπηρεσιών» συνέχισε.

«Σε αυτό επικεντρωνόμαστε. Στην πραγματικότητα, θα πάω ο ίδιος στο Ιράν σε λίγες ημέρες και θα έχουμε συνομιλίες με την ιρανική ηγεσία σχετικά με αυτό το θέμα» αποκάλυψε.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ο αριθμός των εκτοπισμένων Αφγανών αγγίζει τους 3,5 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να έχουν εγκαταλείψει τις κατοικίες τους για να γλιτώσουν από την εξουσία των Ταλιμπάν.

Δείτε επίσης: Βέλγιο: Χιλιάδες στους δρόμους κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους υγειονομικούς (vids)

Loading