Αλ. Χαρίτσης-Νέα Αριστερά: Τροπολογία για τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»

Νέα Αριστερά- Χαρίτσης- Τροπολογία για τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»«απαιτούμε η κυβέρνηση να σταματήσει να αδιαφορεί»

propoli

Όπως προανήγγειλε ο Αλέξης Χαρίτσης, σε δηλώσεις του στη Βουλή, η Νέα Αριστερά προχωρά σε κατάθεση τροπολογίας για τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία».

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας «Νέα Αριστερά» δήλωσε τα εξής:

«Χθές η γυναίκα είχε πάει για να ζητήσει προστασία. Δεν της την έδωσαν. Ζήτησε να τη συνοδεύσει περιπολικό στο σπίτι της. Δεν της το έδωσαν. Ενώ βρισκόταν ήδη στο Τμήμα, της είπαν να βγει έξω και να καλέσει την Άμεση Δράση. Εκεί, αναζητώντας βοήθεια, την βρήκε ο δολοφόνος της».

Σημείωσε μάλιστα ότι είναι η 5η γυναικοκτονία μέσα στους πρώτους μήνες του 2024. «Ως εδώ. Δεν θα αφήσουμε γυναίκες να δολοφονούνται ενώ η κυβέρνηση και η αστυνομία έχουν ρόλο παρατηρητών. Προχωράμε τώρα στην κατάθεση τροπολογίας για την άμεση ποινική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία», τόνισε, προσθέτοντας ότι «απαιτούμε η κυβέρνηση να σταματήσει να αδιαφορεί».

Επιπλέον ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι η Νέα Αριστερά απαιτεί να εφαρμοστούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης των γυναικών-θυμάτων βίας σε νομικό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του «Κανένα panic button δεν τις προστατεύει. Οι σοβαρές πολιτικές πρωτοβουλίες τις προστατεύουν. Ούτε μία λιγότερη».

Δείτε Επίσης: Άγιοι Ανάργυροι: Εισαγγελική έρευνα για τυχόν ευθύνες αστυνομικών

Loading