Αλ. Χαρίτσης: Σημαντική η προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να θωρακιστεί η ελληνική οικονομία

Τη μεγάλη σημασία της προσπάθειας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να θωρακιστεί η ελληνική οικονομία, με τη δημιουργία του καταπιστευτικού λογαριασμού, των 37 δισ. ευρώ, «που έδινε στη χώρα μας τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις, που τώρα η ΝΔ απεμπολεί» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς, «ακόμη και χώρες με ισχυρές οικονομίες, όπως η Γερμανία, βρίσκονται σε υφεσιακή κατάσταση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης είπε στον ρ/σ Alpha 98.9, με αφορμή την κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού Thomas Cook, ότι «είμαστε εγκλωβισμένοι στην εσωτερική συζήτηση και χάνουμε την μεγάλη εικόνα, τα σύννεφα που συσσωρεύονται πάνω από την ευρωπαϊκή οικονομία» και συνέστησε στην κυβέρνηση «περισσότερη δουλειά επί της ουσίας και λιγότερη επικοινωνιακή διαχείριση».

propoli

«Αναμένουμε από την κυβέρνηση ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την προστασία του ελληνικού τουρισμού» σχολίασε, με φόντο την κατάρρευση της Thomas Cook και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα να χαράξει τουριστική πολιτική με απτά αποτελέσματα και σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ».

Μιλώντας για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ο Αλ. Χαρίτσης έκανε λόγο για μια «μεγάλη σπέκουλα» γύρω από το θέμα και κάλεσε την κυβέρνηση να συζητήσει επί του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ «αυτού, αφού είναι η μόνη τεκμηριωμένη πρόταση που υπάρχει ως σήμερα».

«Από τη ΝΔ ακούμε πολλά, αλλά δεν έχει φέρει πρόταση ως τώρα» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Περιγράφοντας το περιεχόμενο της πρότασης, σημείωσε ότι «δίνει τη δυνατότητα οι Έλληνες του εξωτερικού, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, με όρους όμως που δεν θα αλλοιώνουν τη σύνθεση του εκλογικού σώματος και τη βούληση του ελληνικού λαού στην κάλπη».

Τέλος, αναφερόμενος στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις, εξέφρασε την πλήρη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «πολύ ανησυχητικές τις ενέργειες της ΝΔ στα εργασιακά». «Ανάπτυξη χωρίς στήριξη της εργασίας δεν μπορεί να υπάρξει» τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading