Αλ. Τσίπρας: “Ευθύνη όλων μας η καταπολέμηση κάθε φαινομένου εξουσιαστικής βίας στον αθλητισμό”

Στο πλευρό των αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής, που κατήγγειλαν φαινόμενα κακοποίησης και χρόνιες βίαιες συμπεριφορές προπονητών, δήλωσε ότι βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε μαζί τους σήμερα.

«Όλα όσα περιγράφετε πραγματικά είναι συγκλονιστικά και όλα όσα καταγγέλλονται πιστεύω βαθιά ότι πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος, να αποδοθούν ευθύνες», σημείωσε αρχικά ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Και πρόσθεσε: «Διάβασα την επιστολή σας προς την ΠτΔ και πραγματικά είναι όλα όσα περιγράφονται πολύ θλιβερά και με συγκλόνισαν κι εμένα και όλους όσοι τα διαβάσαμε. Πέρα από τις ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν, εξίσου κρίσιμο είναι από εδώ και στο εξής η νεότερη γενιά παιδιών, αθλητών σε αυτή την τρυφερή ηλικία να μη μισήσει τον αθλητισμό. Να τον αγαπήσει, γιατί εκτός από το να αγωνίζεσαι για να βγεις πρώτος έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία, η αξία του να αγωνίζεσαι».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε, τέλος, την αναγκαιότητα κάθαρσης του χώρου του αθλητισμού από τέτοια φαινόμενα, σημειώνοντας: «Νομίζω ότι η εξυγίανση του χώρου του αθλητισμού και η καταπολέμηση κάθε φαινομένου εξουσιαστικής βίας απαιτεί τη συνευθύνη όλων μας και απαιτεί λήψη μέτρων πρωτίστως από την Πολιτεία».

Δείτε όλη τη ροή ειδήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ