Αλ. Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης να ανακοινώσει ότι δεν κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν»

Διακαναλική συνέντευξη  σε 8 τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας Κρήτη TV, Ionian TV, Star Κεντρικής Ελλάδας, TRT, Ήπειρος TV1, Flash TV, ΔΙΟΝ TV, Center TV, παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «τέτοια λαϊκή οργή έχω να δω από το 2012».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απηύθυνε μάλιστα έκκληση στον πρωθυπουργό να “πάρει μέτρα” και να “ανακοινώσει” ότι δε θα κόβεται το ρεύμα σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν, έως ότου κριθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής από τη δικαιοσύνη, και ότι θα δοθούν “διευκολύνσεις” για τις προηγούμενες χρεώσεις “στη βάση της αναλογικότητας”.

Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, υπογραμμίζοντας πως ο ρόλος της ΔΕΗ σε μια περίοδο κρίσης πρέπει να είναι “δίπλα στους πολίτες” και όχι να δίνεται η ευκαιρία σε “γαλάζια παιδιά” να “φτιάχνουν βιογραφικά στις πλάτες μας”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μίλησε για τις περιοδείες του και το τι αντικρίζει, λέγοντας ότι «αυτό το οποίο βλέπω τούτες τις μέρες στην ελληνική κοινωνία, έχω να το ξαναδώ από την περίοδο του 2012 εκεί στην κρίση, σε ό,τι αφορά την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου. Μπορεί αυτή η αγανάκτηση και η οργή να μην είναι όπως τότε που εκδηλωνόταν σε κινητοποιήσεις, αλλά είναι μια βουβή από ό,τι φαίνεται οργή και αγανάκτηση, αλλά είναι σωρευμένη».

«Τώρα, αυτοί οι οποίοι θέλουν να πιστεύουν ότι επειδή ελέγχουν τη μονοφωνία σχεδόν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα mainstream, είτε με λίστες Πέτσα, είτε με άλλους τρόπους και θα επιβάλλουν και τη μονοχρωμία της εικόνας, δεν γίνεται αυτό. Ας πάνε οι ίδιοι μια βόλτα σε οποιαδήποτε πόλη της χώρας σε μια αγορά. Ας πάνε μια βόλτα» τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας στην ενέργεια χαρακτήρισε «μοναδικό και πρωτοφανή τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται το χρηματιστήριο ενέργειας στη χώρα» και επανέλαβε ότι πρόκειται για ευρωπαϊκή οδηγία που νομοθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά εφαρμόστηκε το 2020 επί ΝΔ. 

Αυτό είναι το νεοφιλελεύθερο παραμύθι” του κ. Χατζηδάκη, είπε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τον αρμόδιο υπουργό και τον πρωθυπουργό πως ακολουθούν μια “ακραία νεοφιλελεύθερη” πολιτική “απαξίωσης” των δημόσιων επιχειρήσεων προκειμένου να “προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις”.

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση Interview για την POLITIC: Προβάδισμα 8,8% της ΝΔ – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε χειρότερα την ακρίβεια, λέει το 43%