Αλέξης Τσίπρας: Τι ΔΕΗ θέλουμε; Μια ιδιωτική εταιρεία όπου τα golden boys θα κοιτάζουν να φτιάξουν βιογραφικό;

Σε σχέση με τα μέτρα για τη μείωση των τιμών του ρεύματος που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε εάν το Μαξίμου βρήκε τελικά τα λεφτόδεντρα για τα οποία κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA επισήμανε την κομβική σημασία που έχει ο τρόπος λειτουργίας της ΔΕΗ και οι πολιτικές κατευθύνσεις που εκφράζει.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού από την αρχή της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας λειτουργεί ως ιδιωτική εταιρεία, με μοναδικό σκοπό τη μεγάλη κερδοφορία, την άνοδο των τιμών της μετοχής της στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου και τους παχυλούς μισθούς, τους προκλητικούς μισθούς των στελεχών της. Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ παίρνει έξι φορές μεγαλύτερη αμοιβή απ’ ό,τι ο Πρόεδρος επί ΣΥΡΙΖΑ. 360 χιλιάρικα το χρόνο μαζί με τα bonus».

Μίλησε για μπόνους της τάξης των 16 εκατομμυρίων ευρώ στα στελέχη της ΔΕΗ που διορίστηκαν επί Ν.Δ θυμίζοντας πως «εμείς είχαμε αφήσει 7 γενικούς διευθυντές και τους έκαναν 15, είχαμε αφήσει 60 βοηθούς γενικούς διευθυντές και τους έκαναν 250».

«Τι θέλουμε να είναι η ΔΕΗ; Θέλουμε να είναι μια ιδιωτική εταιρεία όπου τα golden boys θα κοιτάζουν να φτιάξουν βιογραφικό και πολύ μεγάλες περιουσίες και να χτίζουν φαραωνικά εξοχικά στα νησιά του Αιγαίου; Ή μήπως θέλουμε μια δημόσια επιχείρηση η οποία θα λειτουργεί με γνώμονα το κοινωνικό όφελος;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει την αντιπολιτευτική του στρατηγική

«Το κρίσιμο θέμα είναι αν αυτά τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση θα ποτίσουν νέα λεφτόδεντρα, άρα θα πληρώσουν ξανά οι φορολογούμενοι, θα αυξηθεί το έλλειμμα της χώρας ή θα κόψει τα κλεφτόδεντρα που λέω εγώ. Δηλαδή θα μειώσει την αισχροκέρδεια, τα υπερκέρδη, τα ουρανοκατέβατα κέρδη της ΔΕΗ και των άλλων ιδιωτών παρόχων».

Εν τω μεταξύ, στην κατάθεση τεσσάρων διατάξεων μέσω τροπολογίας για την προστασία καταναλωτών και επιχειρήσεων από τις εντολές διακοπής παροχής ρεύματος, λόγω οφειλής προερχόμενης από τις ρήτρες αναπροσαρμογής προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη. Αιτιολογώντας αυτή την κίνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η Ν.Δ. πρέπει να ξανασκεφτεί τι κάνει και να ψηφίσει την πρόταση του κόμματός του. «Εμείς λέμε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να βρίσκεται σε μια θεσμική αβεβαιότητα και μια νομική εκκρεμότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τσίπρας απέκρουσε την αιτίαση ότι ενθαρρύνει ένα νέο κίνημα «Δεν πληρώνω».

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας: «Επιμένω στις εκλογές γιατί με φοβίζει το ότι βλέπω μία κυβέρνηση που κινείται δίχως λογισμό» (vid)