Αλκ. Στεφανής: «Έτοιμοι για κάθε απειλή»

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής μίλησε για τις προκλήσεις των Τούρκων στα σύνορα αλλά και για την θωράκιση του Έβρου. «Μετά τα όσα πετύχαμε τον Μάρτιο, αναλύσαμε και βρήκαμε που χρειαζόμαστε βελτίωση» είπε χαρακτηριστικά.  

Μιλώντας σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, δήλωσε σχετικά με τα δημοσιεύματα περί εγκατάστασης χιλιάδων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα «δεν είχαμε τίποτα στην άλλη πλευρά των συνόρων και όλα είναι ψευδείς ειδήσεις από την Ανδριανούπολη». Αναφορικά με τον φράχτη, είπε ότι έχει σχεδιαστεί η επέκταση αλλά βάζει εμπόδια και ο ελληνικός στρατός. Αυτά είναι φυσικά εμπόδια άνω των 3,5 μέτρων αλλά και στρατιωτική φύλαξη.  

«Υπάρχουν άτομα που κάνουν περιπολίες» 

«Δεν υπάρχει σημείο που να μην βλέπουμε. Υπάρχει προσωπικό που κάνει περιπολίες στα κρίσιμα σημεία» όπως διαβεβαίωσε. Επίσης, διευκρίνισε ότι ποτέ δεν πάτησε Τούρκος στρατιώτης ή αστυνομικός σε ελληνικό έδαφος. Όσον αφορά, της γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ο υφυπουργός σχολίασε ότι γίνονται καθημερινές ενέργειες για τη φύλαξη των συνόρων. Οι ένοπλες δυνάμεις κρατούν τη χώρα ασφαλή και δήλωσε πως «για κάθε δράση, υπάρχει και αντίδραση» 

Κλείνοντας, διαβεβαίωσε στους πολίτες ότι «το μήνυμα είναι σαφές προς όλους.  Καθημερινά εξετάζουμε σενάρια για κάθε ενδεχόμενο».