Αλλαγές στην πολιτική προστασία και ανασχηματισμός – Βαραίνει το κλίμα για Κικίλια και Βαρβιτσιώτη

Πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ή μέχρι τότε, μετά την πρώτη φάση της διαχείρισης της κρίσης και την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει αλλαγές στην κυβέρνηση και διορθώσεις στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ύστερα από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στη Θεσσαλία.

Μετά τις αστοχίες και τα κενά που φαίνεται στις πυρκαγιές, τον πρόσφατο τραγικό συμβάν στον Πειραιά και τώρα τις πλημμύρες από την κακοκαιρία στη Θεσσαλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει αλλαγές σε δύο κύριους τομείς:

propoli

Πρώτον, θα προβεί σε παρεμβάσεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης του σχεδιασμού και της προσλήψης ειδικών επιστημόνων, καθώς και της δημιουργίας ενός νέου πλαισίου για τη συμμετοχή του στρατού σε έκτακτες ανάγκες.

Δεύτερον, σχεδιάζει διορθωτικές κινήσεις στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Βαραίνει το κλίμα για Βαρβιτσιώτη και Κικίλια

Η απουσία του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλη Κικίλια, από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Λάρισα και την ανακοίνωση μέτρων στήριξης, έχει προκαλέσει ανησυχία και φημολογίες για ανασχηματισμό στην κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι οι υφυπουργοί του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας εκπροσώπησαν τον υπουργό, αντί για τον ίδιο τον υπουργό, δείχνει το δύσκολο κλίμα που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τον Κικίλια.

Επίσης, υπάρχει ανησυχία και για τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, του οποίου αποδίδονται αστοχίες από τη φωτιά στην Αγχίαλο του Βόλου μέχρι την αργοπορία στη στρατιωτική παρέμβαση στις καταστροφικές πλημμύρες.

Επίσης, ο Υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, βρίσκεται υπό πίεση μετά την τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά και τις ατυχείς του δηλώσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει αποφασιστεί ποιος θα είναι ο διάδοχός του.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία Daniel: Τα 5 βασικά ποτάμια που φούσκωσαν από τον όγκο της βροχής

Loading