Ορκίζεται σήμερα η νέα κυβέρνηση στην Αλβανία
Μετά από μια συνεδρίαση η οποία διήρκησε περίπου μια μέρα και πιο συγκεκριμένα 20 ώρες, ο Έντι Ράμα κατάφερε να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από την αλβανική βουλή. Πιο συγκεκριμένα 77 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 53 κατά ενώ υπήρχε και μια αποχή. Οι τελευταίες εκλογές στη χώρα έγιναν στις 25 Απριλίου.
Ο Έντι Ράμα ο οποίος είναι ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος θα κυβερνήσει την Αλβανία για τρίτη διαδοχική φορά, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ άλλοτε στη χώρα μετά την μεταπολίτευση. Κάτι άλλο το οποίο προκαλεί επίσης εντύπωση για τα δεδομένα της γειτονικής χώρας, είναι ότι στο κυβερνητικό σχήμα συμμετέχουν πιο πολύ γυναίκες παρά άντρες αφού έχουν αναλάβει 15 Υπουργεία.
Εντός της ημέρας θα γίνει η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος είχε ζητήσει να ενημερωθεί από τις αρχές σχετικά με το αν έχουν καθαρό ποινικό μητρώο οι Υπουργοί της κυβέρνησης.
Δείτε επίσης: Άρση απαγόρευσης μεταγραφών για την ΚΑΕ Άρης: «Απαλλαχθήκαμε από μεγάλο βάρος»
- Ναυάγιο ανοιχτά του Παναμά: 21 μετανάστες στη θάλασσα, θύμα ένα 8χρονο κορίτσι
- Έλον Μασκ προς τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους: Δώστε αναφορά ή αλλιώς θεωρείται παραίτηση
- Startups: Το τέλος της εποχής των μονόκερων – Πώς κατέρρευσε η φούσκα των 1 τρισ. δολαρίων στη Silicon Valley
- Λευκός Οίκος: Ενδεχόμενος τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία εντός της εβδομάδας
- DOGE: Οι αμφιβολίες για τα 55 δισεκατομμύρια δολάρια σε περικοπές
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr