Ανακοίνωση για την αποστολή των όπλων στην Ουκρανία εξέδωσε το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η ΝΔ αναβαθμίζει την εμπλοκή της χώρας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο
«Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ, αναβαθμίζει την εμπλοκή της χώρας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εξελίσσεται με απρόβλεπτες διαστάσεις και με μεγάλους κινδύνους για τους λαούς.
Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων, ούτε μπορούν ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα να χρησιμοποιούνται ως στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα, όπως γίνεται με τις στρατιωτικές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Στεφανοβικείο.
Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες για τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο και για τους μεγάλους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν για τον ελληνικό λαό. Εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε συμμετοχή κι εμπλοκή».
Δείτε επίσης: Αναβολή της επίσημης επίσκεψης της ΠτΔ στη Σερβία
- Ο Τραμπ αποφεύγει να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, που έχει ήδη αναγνωρίσει ο Μπάιντεν
- Τουρκία: Ο Χακάν Φιντάν τονίζει ότι δεν θα επιτραπεί κανένα μονομερές βήμα στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο
- Ο Τραμπ προγραμματίζει συνέντευξη από περιέργεια με τον πρωταγωνιστή του Signalgate
- Ουκρανία: Ρωσία και ΗΠΑ προχωρούν σε εποικοδομητικές επαφές για τον τερματισμό του πολέμου, δηλώνει ο Λαβρόφ
- Ιράν: Στον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ ο Γουίτκοφ στο Ομάν