(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

«Ανάσα» τα πρώτα 4 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Με θείο δώρο και πολύτιμη «ανάσα» προς την κυβέρνηση μοιάζει η απόφαση του Ecofin  να εκταμιεύσει τα πρώτα 4 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης έως το τέλος Ιουλίου, ενώ το συνολικό ύψος των διαθέσιμων πόρων που θα καταλήξουν στα κρατικά ταμεία έως το τέλος του έτους αναμένεται να φτάσουν τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η έναρξη των εκταμιεύσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης επιτρέπει στο Μέγαρο Μαξίμου να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο «Ελλάδα 2.0», το οποίο συνεργάτες του πρωθυπουργού χαρακτηρίζουν συνεκτικό και ρεαλιστικό.

Όπως εξηγούν στο Politic, έχοντας ισχυρό μεταρρυθμιστικό, επενδυτικό και οικονομικό πρόσημο, το πρόγραμμα θα οδηγήσει την Ελλάδα στην επίτευξη ισχυρής και διατηρήσιμης οικονομικής ανάπτυξης, στη δημιουργία πολλών καλών θέσεων απασχόλησης και στην τόνωση της κοινωνικής συνοχής. Και βέβαια θα λειτουργήσει ως μοχλός μετασχηματισμού της οικονομίας και αλλαγής του οικονομικού υποδείγματος της χώρας προς ένα πιο εξωστρεφές, ανταγωνιστικό, καινοτόμο, δίκαιο, έξυπνο και πράσινο παραγωγικό μοντέλο.

Μητσοτάκης: «Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα»

Η έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από το Ecofin αποτελεί, όπως τόνισε σε σχετική ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Τώρα, σύμφωνα με τον ίδιο, ξεκινά η σκληρή δουλειά, καθώς η κυβέρνηση καλείται να επιταχύνει όσον αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον τομέα υποδομών, οδηγώντας σε ένα λαμπρότερο μέλλον για όλους τους πολίτες.
 
Η εξέλιξη αυτή, όπως δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αποτελεί το επιστέγασμα της σκληρής, πολύμηνης και συστηματικής δουλειάς που κατέβαλε η Κυβέρνηση, προκειμένου να καταθέσει ένα ώριμο και φιλόδοξο Σχέδιο και να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις για τη βέλτιστη και ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, που συνολικά ανέρχονται στα 30,5 δισ. ευρώ για τη χώρα μας.

Κατέρρευσε η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ

Η πανηγυρική έγκριση του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», τονίζουν κύκλοι του πρωθυπουργού, έρχεται μόνο να διαλύσει τα έωλα επιχειρήματα που κάποιοι διατύπωναν περί δήθεν αδυναμιών του σχεδίου, αλλά κυρίως να πιστοποιήσει ότι αντίθετα ανταποκρίνεται απόλυτα στις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας.
Η παραπάνω φράση αποτελεί απάντηση στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ περί «επιχείρησης πλιάτσικου στα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία χρεώνεται το ελληνικό δημόσιο και οι Έλληνες φορολογούμενοι». Και αυτό παρόλο ότι το ελληνικό πρόγραμμα είχε κατατεθεί δεύτερο, είχε εγκριθεί τρίτο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η διαδικασία έγκρισης από το Συμβούλιο προχωρούσε σε εξαιρετικό κλίμα και κορυφαίοι παράγοντες της Ε.Ε. όπως η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ έδιναν τα εύσημα στις ελληνικές Αρχές. 

Δείτε επίσης: Η αγωνία Μητσοτάκη να αποφευχθεί νέο lockdown και το «ματ» στην αντιπολίτευση

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com