Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: Δεν έχω ανάγκη τις εγχώριες ελίτ – Θα εργαστώ για ένα κόμμα με αξιοκρατικά ψηφοδέλτια

Στον τόπο καταγωγής του μίλησε απόψε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Με προσωπική του επιθυμία, τον Νίκο Ανδρουλάκη προλόγισε η δασκάλα του, Ελένη Σατσάκη η οποία μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον πρώην μαθητή της, εκθειάζοντας τον χαρακτήρα και την πολιτική του σκέψη.

propoli

Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε στο «Αστόρια», με πλήθος φίλων και ψηφοφόρων του κινήματος να παρακολουθούν. Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε την ομιλία του υπό βροχή, ενώ περίπου 2.000 υποστηρικτές του είχαν συγκεντρωθεί τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτήν, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Από το επιτελείο του ευρωβουλευτή χαρακτήριζαν μάλιστα τη συγκέντρωση ως «παράσταση νίκης» ενόψει των εκλογών της Κυριακής, «από την τρίτη μεγαλύτερη κάλπη του ΠΑΣΟΚ μετά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης διαμήνυσε μήνυμα νίκης, ανανέωσης και προοπτικής για το ΚΙΝΑΛ ενόψει των επικείμενων εσωκομματικών εκλογών.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε από τη γενέτειρά του στη μεγάλη ευκαιρία που έδωσε η πανδημία στη σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη, έκανε λόγο για ένα ψεύτικο διπολισμό στη χώρα μας από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και ενθάρρυνε τους πολίτες της κεντροαριστεράς να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες στις 5 και στις 12 Δεκεμβρίου ώστε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, όπως είπε, να αλλάξει σελίδα.

Με αναφορές στην πολιτική του αφετηρία από την πόλη του Ηρακλείου ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε με έμφαση «δεν έχω ανάγκη τις εγχώριες ελίτ, κάτι που αποδεικνύει και η πολιτική διαδρομή μου» και σημείωσε ότι αυτά που προέχουν για τη δημοκρατική παράταξη είναι η ανανέωση, η ενότητα, η αυτονομία και η προοπτική.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο στοίχημα της ανανέωσης για το ΚΙΝΑΛ της νέας εποχής ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των νέων νοοτροπιών, επισημαίνοντας ότι πρόθεσή του είναι να εργαστεί για ένα κόμμα ανοιχτό, όπως χαρακτηριστικά είπε, με αξιοκρατικά ψηφοδέλτια.

Απευθυνόμενος στη λαϊκή βάση του κινήματος ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για βαριά κληρονομιά και ιστορική ευθύνη της δημοκρατικής παράταξης, την οποία όπως τόνισε οραματίζεται πολιτικά αυτόνομη.

«Ελάτε» είπε κλείνοντας την ομιλία του μέσα σε συγκινησιακή φόρτιση «να ξανακάνουμε τον ήλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης να ανατείλει ξανά. Αυτή είναι η προσωπική μου αγωνία και σας καλώ όλους μαζί να αλλάξουμε πορεία».

Δείτε επίσης: Χρηστίδης: «Ο νέος νιώθει ότι οι πολιτικοί μιλούν μια ξένη γλώσσα»

Loading