ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανδρουλάκης: «Είμαστε υπέρ της θεσμοθέτησης του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Την προτροπή του πρωθυπουργού στους βουλευτές που διαφωνούν με το νομοσχέδιο να απέχουν της διαδικασίας σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ναι» επί της αρχής λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πρόταση νόμου του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, τονίζοντας ωστόσο ότι αναμένει την κατάθεση του σχεδίου νόμου για να λάβει το κόμμα του τις τελικές αποφάσεις.

propoli

«Είμαστε υπέρ της θεσμοθέτησης του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Εμείς δεν είμαστε δικαιωματιστές αλά καρτ. Είμαστε αυτοί που ψηφίσαμε – όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -το σύμφωνο συμβίωσης, ενώ από τη ΝΔ ψήφισαν οι 19 από τους 75 βουλευτές, τόνισε πριν από λίγο ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, όπου έδωσε απάντηση και σχετικά με τη φράση του ότι «δεν προτίθεται να δέσει τα κορδόνια της ΝΔ». Όπως υποστήριξε η απάντηση δόθηκε στην ερώτηση περί κομματικής πειθαρχίας, που ο ίδιος δεν πρόκειται να θέσει στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την έκπληξή του που ο πρωθυπουργός επέλεξε να προτρέψει τους βουλευτές του που διαφωνούν με το νομοσχέδιο να απέχουν της διαδικασίας. «Έχει υπάρξει ξανά πρωθυπουργός που το “παίζει” μάλιστα μεταρρυθμιστής να καλεί τους βουλευτές του να φύγουν από τη Βουλή; Τους προέτρεψε να μην πάνε καθόλου, αν δεν θέλουν να ψηφίσουν. Εγώ στη θέση του, θα συγκαλούσα την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός μου να την ενημερώσω και θα έφερνα τη μεταρρύθμιση στη βουλή να ψηφίσουν και άλλοι», επεσήμανε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας ότι «επί της αρχής είμαστε θετικοί, αλλά δεν μπορώ να πω τι θα κάνω χωρίς να δω το νόμο».

Στη συνέχεια υπογράμμισε επίσης για την «παρένθετη μητέρα» ότι «εμείς διαφωνούμε για … παραγγελία- παιδί με όνομα και φύλο», δείχνοντας προς την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, που είχε περιγράψει παρόμοια πρότασή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ανρουλάκης τάσσεται υπέρ της ψήφου κατά συνείδηση και όπως δήλωσε αναμένει να μην ψηφίσουν ίσως το νομοσχέδιο κάποιοι βουλευτές του. «Μας κατηγορούσαν από τη ΝΔ ότι κάνουμε τα ρεπό του κ. Καμμένου όταν ψηφίζαμε το σύμφωνο συμβίωσης. Εμείς θα έχουμε μια στάση ευθύνης», κατέληξε σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Για την σφοδρή επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος τον χαρακτήρισε «εκβιαζόμενο» με φόντο τις υποκλοπές, ο κ. Ανδρουλάκης διαπίστωσε ότι: «Είναι θέμα αρχών, ήθους, σεβασμού του ενός πολιτικού αρχηγού προς τον άλλο. Η δημοσκοπική απελπισία οδήγησε τον κ. Κασσελάκη σε αυτήν την απαράδεκτη διατύπωση. Είμαι ο μόνος πολιτικός στη χώρα που έκανα ό,τι μπορούσα για τις υποκλοπές. Αν εγώ είμαι εκβιαζόμενος οι άλλοι 70, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που δεν έκαναν τίποτα όσον αφορά στη δικαιοσύνη, τι είναι; Ας αξιολογήσει ο ελληνικός λαός”. Μάλιστα απευθυνόμενος στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας ότι έρχεται να του επιτεθεί “ο ακραιφνής οπαδός και υποψήφιος υπορυγός του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ας μας συγκρίνει ο ελληνικός λαός».

Όσον αφορά στους πολιτικούς του στόχους σημείωσε ότι θέλει να είναι το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές δεύτερο κόμμα, έτσι ώστε να κάνει άνοιγμα και να ενώσει τις δυνάμεις της κεντροαριστερής παράταξης που είναι κατακερματισμένες. «Να κερδίσουμε τη ΝΔ, δεν μας απασχολεί το βέρτιγκο του ΣΥΡΙΖΑ, μας απασχολούν τα προβλήματα των πολιτών», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στα της ακρίβειας επέμεινε στις θέσεις του για μείωση του ΦΠΑ, κατάργηση της golden visa, προγράμματα κοινωνικών κατοικιών, ενίσχυση ΔΙΜΕΑ και για εκστρατεία απέναντι στα προϊόντα των εταιρειών που κερδοσκοπούν.

Δείτε επίσης: Λ. Αυγενάκης: Οι έξι τροποποιήσεις του ΣΣ ΚΑΠ με στόχο την πράσινη ανάπτυξη

Loading