Ανδρουλάκης για απεργία: «Η κυβέρνηση σε αυτήν την κρίση είναι τροχονόμος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων»

Τι είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την παρουσία του στη σημερινή συγκέντρωση

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος στη δήλωσή του, είπε ότι η κυβέρνηση στην οικονομική κρίση εξακολουθεί να είναι τροχονόμος οικονομικών συμφερόντων.

propoli

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Η οικονομική κρίση είναι βαθιά άδικη στη χώρα μας και αυτό φαίνεται από τις επιπτώσεις συγκριτικά με άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Στην Ελλάδα, έχουμε πληθωρισμό ακρίβειας για τους ευάλωτους και τη μεσαία τάξη και πληθωρισμό υπερκερδών για τους ισχυρούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα νοικοκυριά έως 750 ευρώ μηνιαίο εισόδημα έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης και τα νοικοκυριά έως 1100 ευρώ έχουν χάσει περίπου το 14%.

Συγχρόνως, οι μεγάλοι παραγωγοί ενέργειας, ενώ η τιμή της μεγαβατώρας ήταν περίπου στα 400 ευρώ και στα 233 ευρώ τους δύο προηγούμενους μήνες, την πούλησαν στα 600 και στα 800 ευρώ.

Και βέβαια οι τράπεζες, όπου η διαφορά επιτοκίου καταθέσεων από το μέσο όρο επιτοκίου στα στεγαστικά δάνεια είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση, αντί λοιπόν να έχει προτεραιότητα να προστατέψει τους ευάλωτους και τη μεσαία τάξη, συνεχίζει σε αυτή τη μεγάλη οικονομική κρίση να είναι τροχονόμος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων».

Δείτε επίσης: Παρόντες στην απεργιακή συγκέντρωση ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης

Loading