(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/EUROKINISSI)

Ανδρουλάκης: «Για εμάς είναι προτεραιότητα η αναγέννηση του ΕΣΥ»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Νάξου στο πλαίσιο της παρουσίας του στο νησί για την εκδήλωση «Εθνικό Σύστημα Υγείας – Προτεραιότητα για τα νησιά μας», που είναι αφιερωμένη στην αείμνηστη πρόεδρο του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα υποστελέχωσης, που «δυστυχώς αποτελούν κοινό τόπο στις δομές υγείας στη νησιωτική χώρα».

propoli

«Προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ η αναγέννηση του ΕΣΥ»

«Για εμάς είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας η αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας για τον νησιωτικό πληθυσμό της πατρίδας μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΝ, στον χαιρετισμό του.

Παράλληλα είπε ότι χρειαζόμαστε για τα μεγάλα νησιά νοσοκομειακές μονάδες οι οποίες θα είναι πλήρως αναβαθμισμένες με ιατρικό προσωπικό και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να υπάρξουν θεσμικά και οικονομικά κίνητρα για τους γιατρούς μας και, βέβαια, πρόβλεψη επιδόματος στέγασης».

Επιπλέον, τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν Κέντρα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στα μεσαία νησιά και περιφερειακά ιατρεία με μόνιμο γιατρό στα πολύ μικρά νησιά.

«Όπως είπα και στην αρχή, για εμάς είναι προτεραιότητα η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Γι’ αυτό, σήμερα εδώ από τη Νάξο, τιμώντας τη μνήμη της αείμνηστης Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά, ανοίγουμε τον διάλογο για το πώς θα αναγεννηθεί το ΕΣΥ σε όλη την Ελλάδα, και ιδιαίτερα στα νησιά μας. Εκεί όπου κάθε καλοκαίρι έρχονται εκατομμύρια ταξιδιώτες. Εκεί όπου τον χειμώνα υπάρχουν δύσκολες συνθήκες για τους μόνιμους κατοίκους», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Και σημείωσε καταληκτικά πως «είναι χρέος μας – και αποτελεί συμβόλαιο με τους πολίτες – το ΠΑΣΟΚ, που ίδρυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα καταφέρει να το αναγεννήσει προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας».

Δείτε επίσης: Ανδρουλάκης: «Οι πολίτες θέλουν τοπική αυτοδιοίκηση που να είναι δίπλα στον πολίτη»

Loading