Ανδρουλάκης: «Κόμμα-πολιτικό εργαλείο ιδιαίτερα για τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη»

Στην ΕΡΤ 1 φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να είναι κόμμα πολιτικό εργαλείο.

«Το κριτήριο είναι ποιος από τους έξι υποψηφίους έχει τη δυνατότητα να χτίσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό για να ξανακάνει την παράταξή μας πλειοψηφικό ρεύμα απέναντι στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

propoli

«Ο ελληνικός λαός αξίζει καλύτερα. Η γεωπολιτική κρίση, το προσφυγικό και η πανδημία αποδεικνύουν ότι είμαστε σε εποχή πολλαπλών κρίσεων και για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση πρέπει να υπάρχει ένα κόμμα που θα έχει ένα οργανωμένο σχέδιο και δεν κάνει μικροδιαχείριση όπως έκανε ο κ. Τσίπρας και όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης.

Χρειαζόμαστε όραμα, στρατηγική και σχέδιο να απορροφήσουμε σωστά τα 70 δισ. ευρώ που μας δίνει η ΕΕ, να κάνουμε ανταγωνιστική εξωστρεφή παραγωγή, πολλές καλές θέσεις δουλειάς, μείωση των ανισοτήτων, να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους» τόνισε, τασσόμενος υπέρ ενός κόμματος που:

«θα σκοτώσει το πελατειακό κράτος, θα λειτουργει με διαφάνεια και αξιοκρατία, ένα πολιτικό εργαλείο ιδιαίτερα για τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη η οποία θα ανατρέψει κακώς κείμενα που κρατούν τη χώρα πίσω, ενώ έχει πολλές ευκαιρίες ως ισχυρή χώρα εντός της ΕΕ».

Ερωτηθείς αν αποδέχεται τη συμμετοχή οπαδών αλλά και μελών άλλων κομμάτων στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, απάντησε «η διαδικασία είναι ανοιχτή από το 2004 και μετά προς όλους τους δημοκράτες, προοδευτικούς πολίτες. Εαν υπάρχουν οργανωμένα μέλη άλλων κομμάτων ή κάποιοι θέλουν να παίξουν κάποιο εξωθεσμικό ρόλο στη διαδικασία αυτή, θεωρώ ότι είναι λάθος να έλθουν και συνιστά έλλειψη πολιτικού πολιτισμού».

Για τις συζητήσεις για μετεκλογικές συνεργασίες ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «είναι μια συζήτηση που καθιστά τη δημοκρατική παράταξη στάσιμο παράγοντα».

«Πιστεύω ότι μια πολύ μεγάλη αλλαγή στο χώρο μας που θα συμβολίσει την ανανέωση σε πολιτικό ήθος, βαθιά σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, που “κανονικοποιεί” τη ζωή μας, δημιουργεί ένα κράτος με ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς, ανταγωνιστική παραγωγική βάση, ισχυρό κοινωνικό κράτος-μοχλό ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας, “πράσινη” πολιτική, αειφόρο ανάπτυξη, αν ένα τέτοιο κόμμα με νέα πρόσωπα, υψηλή κοινωνική αξιοπιστία και ενότητα που εγώ πρεσβεύω και αν έχουμε μια στρατηγική ανατροπής και σύγκρουσης με τους σημερινούς συσχετισμούς, όλη η συζήτηση “με ποιον θα πάτε” είναι όχι μόνο άκαιρη, αλλά δεν θα γίνει ούτε στις βουλευτικές εκλογές» πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Ο Ηλιόπουλος για το δημοσίευμα σχετικά με τη Γεννηματά: Η χυδαιότητά του δεν έχει όρια

Loading