Ανδρουλάκης: «Θα ψηφίσουμε την πρόταση δυσπιστίας – Όχι σε εκλογές με 100 νεκρούς τη μέρα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σε τηλεοπτική του συνέντευξη διευκρίνισε πως το κόμμα του θα ψηφίσει δυσπιστίας αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επιζητά εκλογές εν μέσω πανδημίας

Σε συνέντευξη του στο ΟΡΕΝ, ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για “μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα” και πρόσθεσε πως το ΚΙΝΑΛ βάζει πάνω απ’ όλα το δημόσιο συμφέρον και όχι το κομματικό.

«Θα ψηφίσουμε την πρόταση αυτή» είπε χαρακτηριστικά για τη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζοντας πάντως πως αυτό «δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στα μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ απάντησε χαρακτηριστικά πως: «πήρα εντολή από 270.000 πολίτες για να ενδυναμώσω την παράταξη μας με πολιτική αυτονομία έναντι και της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Όχι σε εκλογές

«Θεωρούμε αδιανόητο κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, που θρηνούμε 100 συμπολίτες μας κάθε μέρα και η πανδημία δεν έχει κοπάσει να ζητάμε εκλογές. Θεωρώ αναξιόπιστο να ζητώ εκλογές κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες» σημείωσε για το αν επιθυμεί την διενέργεια εκλογών και πρόσθεσε πως:

Λέω ξεκάθαρα ότι θα ψηφίσουμε την πρόταση, καταδικάζοντας την ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά σε μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να εμπλακούμε. Συνεχίζουμε την αυτόνομη πορεία μίας αξιόπιστης, προοδευτικής αντιπολίτευσης που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός για να βελτιωθεί η ζωή του”,

Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσε ότι: «ο κ. Τσίπρας ψάχνει σωσίβιο και ψάχνοντας σωσίβιο για τον ίδιο, προσφέρει και στον κ. Μητσοτάκη».

Δείτε επίσης: Ηλιόπουλος: «Χαλάσαμε ένα ακόμα τριήμερο του κ. Μητσοτάκη»