Αγγελική Σεμερτζίδου: «Απόλυτη προτεραιότητά μου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής και η αξιοπρεπής διαβίωση στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης»

Η εντεταλμένη Δημοτική σύμβουλος Πολιτισμού & Εθελοντών στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Σεμερτζίδου Αγγελική, είναι μια ενεργή και μάχιμη Δημοτική σύμβουλος. Η ίδια δηλώνει ότι στόχος της είναι ένας διαρκής και καθημερινός αγώνας που πηγάζει από την εσωτερική της ανάγκη για προσφορά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Σε ότι αφορά τον θεσμό που υπηρετεί, υποστηρίζει την αναγκαιότητα του ουσιαστικού διαλόγου με την κεντρική πολιτική σκηνή για να μπορέσει να επιβιώσει και να λειτουργεί με αυτοτέλεια ο βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πείτε μας κάποια λόγια για εσάς και για τη μέχρι τώρα πορεία σας.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Δήμο Αμπελοκήπων, όπου και εξακολουθώ να ζω. Τελείωσα το 1ο Ενιαίο Λύκειο Αμπελοκήπων και στη συνέχεια καταρτίστηκα στη χρήση υπολογιστών και στη διοίκηση επιχειρήσεων. Επαγγελματικά έχω δοκιμαστεί σε αρκετούς χώρους. Διετέλεσα υπεύθυνη γραφείου σε μεγάλη ταχυδρομική εταιρεία για αρκετά χρόνια, μετέπειτα υπηρέτησα ως στρατιωτικός στα τεθωρακισμένα (Μαυροσκουφισα!!!). Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως στέλεχος μεγάλης εταιρείας τροφίμων.

Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Τα ποικίλα ενδιαφέροντά μου, η εξωστρέφεια και το ακούραστο του χαρακτήρα μου με οδήγησαν τα τελευταία χρόνια στην ενασχόληση με τα κοινά. Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο αλλά είναι απολύτως ειλικρινές.

Η κοινωνική μου ευαισθησία και η διάθεση προσφοράς βρίσκει σίγουρα έναν πιο ομαλό δρόμο όταν γίνεται μέσα από έναν οργανωμένο χώρο, όπως είναι ένα δημοτικό συμβούλιο. Μου δίνει μεγάλη χαρά κάθε φορά με έναν μοναδικό τρόπο, η επίλυση κάποιου προβλήματος των συνανθρώπων μας.

Ποια είναι η ιεράρχηση των δικών σας στόχων και προτεραιοτήτων στον Δήμο;

Απόλυτη προτεραιότητά μου είναι, όπως προανέφερα η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής, η χαρά, η ψυχαγωγία, η αξιοπρεπής διαβίωση. Προσπαθώ λοιπόν να υπηρετήσω αυτούς τους στόχους από την εκάστοτε θέση στην οποία με εμπιστεύεται ο πλέον αρμόδιος, ο Δήμαρχός μας Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος στο οποίο ζείτε;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία. Δεν εξαρτάται η αντιμετώπισή της όμως από τον Δήμο, είναι ζήτημα ευθύνης και αρμοδιότητας της κάθε κεντρικής κυβέρνησης.

Πόσο εύκολο είναι να έχετε ένα δήμο λειτουργικό, ανθρώπινο και οικονομικά υγιή;

Είναι μεν δύσκολο, αλλά έχουμε καταφέρει να έχουμε ένα τέτοιο δήμο που περιγράφετε στην ερώτησή σας.  Χρειάζεται καθημερινή ετοιμότητα και συνεχής προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών. Τόσο το πολιτικό προσωπικό (Δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι), όσο και οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι ταγμένοι στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τι θα ζητούσατε από την κεντρική εξουσία για τον δήμο σας που δεν υλοποιήθηκε;

Αρκετά πράγματα. Το κολυμβητήριο, την αντικατάσταση της παλαιάς μεταλλικής πεζογέφυρας στην οδό Γεννηματά, την κατασκευή διδακτηρίου του καλλιτεχνικού γυμνασίου-λυκείου…

Ποιες είναι, αλήθεια, οι προοπτικές και τα περιθώρια δράσης που έχουν οι Δήμοι ως προς την αναβάθμιση του τομέα του πολιτισμού;

Ο δήμος μας έχει στη κορυφή της προσπάθειάς του την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Φυσικά υπάρχουν περιθώρια αναβάθμισης αρκεί να διατεθούν περισσότερα χρήματα από την κεντρική εξουσία.

Έχουν γίνει εγκλήματα στις αρχαιότητες του Μετρό Θεσσαλονίκης; Γιατί μας αφορά όλους και όλες;

Το Μετρό Θεσσαλονίκης είναι πολύπαθη υπόθεση. Οι κατά καιρούς διαμάχες καθυστέρησαν το έργο.  Φυσικά και μας αφορά όλους η ολοκλήρωση και η λειτουργία του έργου εφόσον θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα, το κυκλοφοριακό. Σε μια δημοκρατία όλοι έχουν δικαίωμα στην άποψη.  Στο τέλος της ημέρας όμως, πρέπει να γίνονται δεκτές οι αποφάσεις των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών (κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο) και της Ελληνικής Δικαιοσύνης.  Όπως έγινε η απόσπαση των αρχαιοτήτων στη στάση της Αγίας Σοφίας το 2018 με την προηγούμενη κυβέρνηση, και τώρα γίνεται η επανατοποθέτησή τους με την σημερινή κυβέρνηση, το ίδιο γίνεται σε απόσταση λίγων μέτρων και με την στάση Βενιζέλου. Θέλουμε και Μετρό και αρχαία.

Ποια σημαντικά έργα προγραμματίζετε για το 2022 στο Δήμο; 

Πολλά… Η ολοκλήρωση της ανάπλασης εργατικών κατοικιών και των δύο νέων σύγχρονων κλειστών γυμναστηρίων. Οι αναπλάσεις της περιοχής του Δεδροποτάμου, του χώρου στην οδό Μοναστηρίου απέναντι από το Grand hotel, των οδών Μεγ.Αλεξανδρου και Γ. Χαλκίδη, της νησίδας στην οδό 28ης Οκτωβρίου, της οδού Ελ.Βενιζέλου από Δεδροποτάμου έως Πανταζοπουλου, τη συντήρηση παλαιού κτιρίου στο πρώην στρατόπεδο Μεγ.Αλεξανδρου, την προμήθεια νέων σύγχρονων οχημάτων του Δήμου μεταξύ των οποίων και ηλεκτροκίνητα, όπως και την κατασκευή του 5ου δημοτικού σχολείου Αμπελοκήπων.  Φυσικά και αρκετά άλλα μικρότερης εμβέλειας.

Δείτε επίσης: Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Μητσοτάκης για τα εγκαίνια του νέου κέντρου της Pfizer (pics & vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr