Αγγελής: «Ήθελαν προφυλάκιση Σαμαρά, Άδωνι, Λοβέρδου»

«Βόμβες» περιείχε η συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, για την υπόθεση της Novartis.

Ο πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς φέρεται να έκανε λόγο για σχέδιο προφυλάκισης τόσο του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όσο και των πρώην υπουργών, Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου, πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Το σχέδιο για προφυλάκιση και ο «Ρασπούτιν»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω σχέδιο προφυλάκισης των κυρίων Σαμαρά, Γεωργιάδη και Λοβέρδου επρόκειτο να μπει στην τελική ευθεία λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν αυτές λάμβαναν χώρα.

Παράλληλα, ο Ιωάννης Αγγελής αναφέρθηκε εκ νέου στον «Ρασπούτιν», ενώ υποστήριξε ότι τα περί προφυλάκισης των τριών πολιτικών προσώπων προκύπτουν από συζητήσεις που είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσια Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Μάλιστα, δήλωσε και πρόθυμος να επανεξεταστεί εκ νέου και κατά αντιπαράσταση με τις δύο προαναφερθείσες κυρίες.

«Καρφιά» σε Τουλουπάκη

Όσον αφορά την επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ο κ. Αγγελής της απέδωσε δόλο. Παράλληλα, ανέφερε πως από τη συμπεριφορά της ήταν σαφές ότι στηριζόταν στις πλάτες τρίτου, δηλαδή του «Ρασπούτιν».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Ιωάννης Αγγελής απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα ποιος είναι ο «Ρασπούτιν», παραπέμποντας τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή, στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, και τις κυρίες Παπασπύρου και Δημητρίου, που, σύμφωνα με τον κ. Αγγελή, γνωρίζουν το όνομά του και του το είχαν πει.

Το παράπονο και η απορία που εξέφρασε ο Ι. Αγγελής

Παράλληλα, ο Ιωάννης Αγγελής εξέφρασε την απορία γιατί δεν έχει κληθεί να καταθέσει η κ. Δημητρίου, καθώς και την πικρία του για τη συμπεριφορά που έδειξαν απέναντί του τα επίμαχα πρόσωπα με τα οποία είχε στενότατη συνεργασία

«Νιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Ζαχαρής διαβίβασε αμέσως στη Βουλή αντίγραφο της κατάθεσης του κ. Αγγελή.