Άννα Ευθυμίου: Τα ισόβια να είναι ισόβια για τους γυναικοκτόνους – Όλες οι γυναίκες μια γροθιά!

Η δήλωση της βουλευτή Ά Θεσσαλονικης, Άννας Ευθυμίου, για την Παγκόσμια Μέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και δικηγόρος τοποθετήθηκε, δηλώνοντας τα εξής:

«Η βία κατά των γυναικών αποτελεί ένα διαχρονικό και παγκόσμιο πρόβλημα και απαιτεί την ενεργό παρουσία, συμμετοχή και συνεργασία όλων μας. Να αντιληφθούμε ότι αυτό συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες. Και να τις σπάσουμε μαζί με τη σιωπή που το τυλίγει.

Χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο δέχονται καθημερινά λεκτική, σωματική, ψυχολογική, οικονομική ή σεξουαλική βία. Βία που φτάνει και στο έγκλημα της γυναικοκτονίας. Το αυξημένο ποσοστό εγκλημάτων γυναικοκτονιών αλλά και παιδοβιαστών επιβάλλουν την αυστηρότερη ποινική μεταχείρισή τους, ώστε ΤΑ ΙΣΟΒΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΑ και στις δύο αυτές περιπτώσεις αδικημάτων.

Η εξάλειψη του φαινομένου αυτού, εκτός από την αυστηροποίηση της ποινής και την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου, βασίζεται κυρίως στην πρόληψη. Η σωστή ανατροφή των παιδιών μας με υγιή πρότυπα, υπέρ της αγάπης και του αλληλοσεβασμού, αποτελούν ζητήματα βαρύνουσας αξίας και αφορούν τόσο την ίδια την Πολιτεία όσο και την οικογένεια.

Προσωπικά ασχολούμαι διαχρονικά και με συνέπεια με κοινωνικά θέματα, και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των γυναικών, ενώ έχω καταθέσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου πορείας προτάσεις σε θέματα βίας κατά των γυναικών, τον εργασιακό εκφοβισμό, την εκδικητική πορνογραφία. Επίσης, με γεμίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση το γεγονός προτάσεις μου υλοποιήθηκαν από την Κυβέρνηση στην κατεύθυνση αυτή, όπως η ενίσχυση από την Πολιτεία των κακοποιημένων γυναικών για την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, η αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης της εκδικητικής πορνογραφίας ως κακούργημα και η ενσωμάτωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.»

Δείτε επίσης: Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Έδερναν και απειλούσαν έγκυο για να ζητιανεύει! – 51χρονος προσπάθησε να τη βιάσει