Άνω κάτω στο ΚΙΝΑΛ μετά το «αντάρτικο» Παπανδρέου – Καστανίδη

Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μετά τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη οι οποίοι διαφώνησαν με το ν/σ για τις πορείες και απείχαν από την ψηφοφορία.

Ενώ, οι άλλοι τρεις διαφωνούντες (Μουλκιώτης, Κατρίνης και Πουλάς) πειθάρχησαν στην κομματική γραμμή.

Την ίδια στιγμή η Φώφη Γεννηματά συγκαλεί αύριο Παρασκευή 10/7 έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ για να ληφθούν αποφάσεις.

Η ίδια στην ανακοίνωση της τόνισε «Συγκαλώ αύριο Παρασκευή στις 14,00 μ.μ την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με θέμα τα όσα συνέβησαν στην σημερινή Κοινοβουλευτική διαδικασία», μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Μια δήλωση που όπως φαίνεται η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έχει σκοπό να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Όλο το απόγευμα επικρατούσε αναβρασμός, ιδίως μετά την ομιλία του κ. Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο παρότι η Φώφη Γεννηματά είχε υπεραμυνθεί των αλλαγών που πέτυχε σε άρθρα του.

Υπό τον φόβο της διαγραφής, ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και ο Χάρης Καστανίδης απείχαν τελικά από την ψηφοφορία και δεν καταψήφισαν. Ωστόσο, στο ΚΙΝΑΛ επικρατεί αναβρασμός για την στάση τους.

Για τον μεν Χ. Καστανίδη, κύκλοι της Χ. Τρικούπη σημειώνουν τη μεγάλη δυσαρέσκεια που επικρατεί διότι ο πρώην υπουργός είχε δεσμευτεί μπροστά σε όλους τους βουλευτές ότι θα σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας της ΚΟ η οποία με 14-4 είχε προκρίνει την υπερψήφιση του ν/σ επί της αρχής. Έκαναν όμως λόγο για «απαράδεκτη στάση».

Οργή προκάλεσε και η στάση Παπανδρέου, ο οποίος όμως «ως πρώην πρωθυπουργός αντιμετωπίζεται διαφορετικά».

Δείτε ακόμη:

Πέρασε με 187 ψήφους το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις