Ανοιχτή εκδήλωση της ΝΔ με θέμα «Πολιτικές για την ενίσχυση της υγείας»

Εισαγωγική τοποθέτηση για το θέμα της εκδήλωσης έκανε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης

Με επιτυχία και ιδιαίτερη μαζικότητα από στελέχη και μέλη του κόμματος πραγματοποιήθηκε άλλη μία ανοιχτή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Πολιτικές για την ενίσχυση της υγείας». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Υπαίθριο Θέατρο του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, όπως σημειώνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

propoli

Επιπλέον, στη συζήτηση, την οποία συντόνιζε ο εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, συμμετείχαν η γιατρός Ελένη Επισκόπου, η νοσηλεύτρια Χρυσούλα Στούκα, η CEO της Hemoglobe Hellas και συντονίστρια Τομέα Διαβήτη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων, Αναστασία Ντέντε και ο γραμματέας Επιστημονικών Φορέων ΝΔ, Σίμος Ψωμιάδης. Χαιρετισμό απηύθυναν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η υφπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Βορείου Τομέα Αθηνών, Σπύρος Αβραμάκος και η πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΝΔ Παπάγου-Χολαργού, Κωνσταντίνα Νικολοπούλου-Καλλιοντζή.

Εισαγωγική τοποθέτηση για το θέμα της εκδήλωσης έκανε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Κύριε υπουργέ, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τη σημερινή σας παρουσία, άλλη μία αποδοχή σε ακόμη μία πρόσκλησή μας. Βλέποντας τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να δίνει και να κερδίζει μάχες, μαζί με ένα πολύ δυνατό επιτελείο υφυπουργών και γενικών γραμματέων, είμαι πολύ χαρούμενος γιατί βεβαιώνεται αυτό που πιστεύω από την πρώτη στιγμή, απ’ όταν αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο, ότι άνθρωποι μάχιμοι στη ζωή και τη δουλειά τους, όπως ο Θάνος Πλεύρης, τον οποίο γνώρισα στα δικαστήρια και είδα ότι μπορεί ο ίδιος να κερδίσει στη ζωή του και στη δουλειά του, μπορούν να διαπρέψουν στη συνέχεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και υπό τις δυσκολότερες συνθήκες.

Δεν θα μπορούσα να μην ξεκινήσω λέγοντας ένα πολύ μεγάλο μπράβο στη ΔΕΕΠ αλλά και στην Τοπική Οργάνωση για τη σημερινή εικόνα. Η εικόνα ενός εξωτερικού χώρου, σε μία απίστευτα όμορφη γειτονιά, είναι μία εικόνα αισιοδοξίας και δύναμης.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη μας στον Βόρειο Τομέα, στην Τοπική μας Οργάνωση εδώ, για την άψογη διοργάνωση, την κινητοποίηση, αλλά και το γεγονός ότι αποδεικνύουν ότι είναι δίπλα σε κάθε πολίτη, δίπλα στην κοινωνία.

Η εικόνα αυτή, κύριες και κύριοι βουλευτές Βορείου Τομέα, αξιότιμα στελέχη, κύριοι γενικοί γραμματείς, κύριε γραμματέα Οργανωτικού, γραμματείς του κόμματος, πρόεδρε της Νεολαίας, είναι και η καλύτερη απάντηση. Άτυπα, επειδή κάποιοι το επέλεξαν, από την πρώτη στιγμή που έγινε κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, κάποιοι επέλεξαν να ξεκινήσει όχι μία προεκλογική περίοδος -γιατί οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας όπως είπε και ο πρωθυπουργός- έχει ξεκινήσει μία περίοδος που αυτοί θέλουν, μία περίοδος αντιπαράθεσης με πολύ τοξικά στοιχεία.

Μέσα σε δύο εβδομάδες μόνο αναφέρουμε τα παραδείγματα, έχουν προσπαθήσει να εργαλειοποιήσουν μία δικαστική απόφαση, η οποία κατά πολύ μεγάλο ποσοστό οφείλεται στις δικές τους νομοθετικές παρεμβάσεις, ουσιαστικά ζητώντας τι; Να παρέμβει κάποιος στη Δικαιοσύνη; Όπως μπορεί να πιστεύουν αυτοί στη δική τους κοσμοθεωρία.

Έχουν κάνει προσωπικές επιθέσεις σε περισσότερους από έναν ή μία υπουργούς της κυβέρνησής μας, με τον πιο χυδαίο τρόπο, έχουν κάνει προσωπικές επιθέσεις μέσα από δικά τους μέσα σε στελέχη μας, έχουν βαφτίσει τα τελευταία χρόνια μία πανδημία, ένα παγκόσμιο υγειονομικό φαινόμενο, σε “πανδημία Μητσοτάκη”, μία παγκόσμια πληθωριστική κρίση σε “ακρίβεια Μητσοτάκη” και συνεχώς προσπαθούν και επιδίδονται σε αυτήν την πρακτική.

Ο λόγος είναι πολύ απλός, το έκαναν και πριν από λίγα χρόνια: Είναι ότι δεν υπάρχουν επιχειρήματα, δεν υπάρχει τίποτα να δείξουν από την πολιτική που εφάρμοσαν και εάν το 2010, το 2011, το 2012 μέχρι και το 2015 που είχαμε την ατυχία ως χώρα να έρθουν στην εξουσία μπορούσαν να προβάλουν στο μέλλον μία προοπτική, αυτήν τη φορά δεν μπορούν να κάνουν ούτε αυτό.

Δεν μπορούν να κάνουν ούτε αυτό γιατί πολύ απλά κυβέρνησαν και όλα αυτά αποδείχθηκαν ψευδή. Τίποτα από αυτά που έλεγαν δεν μπόρεσαν να τα κάνουν στην πράξη. Για αυτό, λοιπόν, αυτήν τη φορά νομίζω ότι αυτή η μάχη, αυτή η προσπάθεια θα είναι ακόμη πιο οξεία. Γιατί αυτήν τη φορά θα είναι η μόνη τους προσπάθεια, ο μόνος τρόπος να πυρπολήσουν το πολιτικό σκηνικό, να μη μπορέσουν να ακουστούν όλα αυτά που έχει κάνει η κυβέρνηση.

Εμάς, λοιπόν, η απάντησή μας είναι αυτή η εικόνα: Αυτό το αμφιθέατρο, αυτός ο κόσμος, αυτή είναι η απάντηση στο μίσος, στην τοξικότητα, στη λάσπη και στα ψέματα. Είναι τα γεμάτα αμφιθέατρα, οι γεμάτες πλατείες, όπως πολύ σωστά είπε ο δήμαρχος, τον οποίο ευχαριστούμε προσωπικά για τη σημερινή φιλοξενία.

Η απάντηση είναι τα επιχειρήματα, οι αριθμοί, οι πολιτικές, ο αγώνας, ο πραγματικός αγώνας, όχι αυτός που νομίζουν εκείνοι τόσα χρόνια ότι δίνουν. Και μέσα από αυτές τις συζητήσεις αυτοί φοβούνται. Γιατί μέσα απ’ αυτές τις συζητήσεις, προκύπτει η αλήθεια. Και όσο κι αν θα προσπαθήσουν να μη γίνονται, εμείς θα τις κάνουμε.

Και θα τις κάνουμε με ακόμα πιο μαζική συμμετοχή και ακόμα πιο χρήσιμα συμπεράσματα, χωρίς να φοβόμαστε. Σήμερα, έχουν έρθει ήδη και μου έχουν μιλήσει άνθρωποι που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή της υγείας. Πέραν του υπουργού και του πολιτικού προσωπικού, βλέπω εδώ διοικητές, υποδιοικητές, γιατρούς, νοσηλευτές, το σύνολο δηλαδή των ανθρώπων που καθημερινά κάνουν πολύ περισσότερα από τα καθήκοντά τους για τη δημόσια υγεία και ευρύτερα τον χώρο της Υγείας.

Και θέλω εδώ, κλείνοντας, γιατί έχουμε εδώ να μας μιλήσει τον καθ’ ύλην αρμόδιο αλλά και πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι θα πουν τους προβληματισμούς τους, ενώ μέσα απ’ τη συζήτηση θα φανεί και το κυβερνητικό έργο και γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η μόνη επιλογή για τον τόπο μας.

Θέλω να πω εκ μέρους όλων ημών από τη Νέα Δημοκρατία ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Ένα ευχαριστώ στο σύνολο του υγειονομικού προσωπικού της χώρας για τον ανιδιοτελή αγώνα που δίνει καθημερινά. Εμείς, συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη, με πρώτο τον πρωθυπουργό και πρόεδρό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για όλους τους Έλληνες.

Και να είστε σίγουροι ότι η επόμενη μάχη που θα έρθει θα κερδηθεί για τις επόμενες γενιές».

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε: «Με κεντρικό γνώμονα ότι στο επίκεντρο βρίσκεται ο πολίτης προωθούμε μία σειρά από παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Ακολουθώντας τη στόχευση ότι δεν αρκεί να θεραπεύουμε την ασθένεια, αλλά να διατηρούμε τον πολίτη υγιή δίνουμε έμφαση στο σκέλος της πρόληψης.

Οι δομές υγείας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο που να ικανοποιούν τις ανάγκες του. Βασική, λοιπόν, ανάγκη, όχι απλά να θεραπεύσουμε την ασθένειά του αλλά να τον κρατήσουμε υγιή. Αντιμετωπίζουμε, λοιπόν, την υγεία ολιστικά. Οι παρεμβάσεις μας γίνονται σε δύο επίπεδα, στην πρόληψη και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Στην ΠΦΥ, με τον νόμο Γιατρός για Όλους, πέρα από την αναβάθμιση των κέντρων υγείας διασφαλίζουμε για τους πολίτες δωρεάν γιατρό επιλογής τους που θα τους συμβουλεύει και θα τους κατευθύνει στο σύστημα υγείας. Ο γιατρός θα πληρώνεται εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΠΥΥ και ο πολίτης θα έχει έναν σύμβουλο υγείας που θα του συνταγογραφεί φάρμακα και εξετάσεις, θα τον συμβουλεύει, θα τον στέλνει σε ειδικούς γιατρούς και στα νοσοκομεία, θα συμπληρώνει τον φάκελο υγείας του και θα τον ενημερώνει για την πρόληψη. Ο πολίτης, λοιπόν, δεν θα κινείται μόνος του στο σύστημα υγείας, αλλά θα έχει πλήρη καθοδήγηση.

Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης έχουμε διασφαλίσει πόρους για σειρά προληπτικών εξετάσεων, αρχής γενομένης από το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά για τον καρκίνο του μαστού και συνεχίζουμε με το πρόγραμμα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του παχέως εντέρου, του ελέγχου της καρδιάς. Το πρόγραμμα “Δοξιάδης” περιλαμβάνει και έλεγχο της παιδικής παχυσαρκίας. Τα προγράμματα αυτά θα ενισχυθούν και με δικούς μας πόρους και πλέον η χώρα -για πρώτη φορά- επικεντρώνεται στην πρόληψη.

Παράλληλα, προβαίνουμε σε κτιριακή αναβάθμιση και βελτίωση του εξοπλισμού σε περίπου 160 κέντρα υγείας.

Αυτονόητο είναι ότι η προσοχή μας είναι και στην αναβάθμιση του ΕΣΥ. Εκτός, λοιπόν, από τα 250 εκατ. για τα κέντρα υγείας, εξασφαλίσαμε και 350 εκατ. για τα νοσοκομεία μας. Η αναβάθμισή τους κτιριακά και σε εξοπλισμό έχει ξεκινήσει και σε αυτό το σκέλος αναβαθμίζονται και οι συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα. Τα δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι, προφανώς, μόνο υποδομές, αλλά και οι γυναίκες και άνδρες που το στελεχώνουν. Για αυτόν τον λόγο, μόνο για το 2022 έχουμε προκηρύξεις 700 γιατρών, 4.000 νοσηλευτών και 910 λοιπού προσωπικού, που θα καλύψουν τα κενά του ΕΣΥ με μόνιμες θέσεις, ενώ με τα κίνητρα και την αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων φιλοδοξούμε το ΕΣΥ να γίνει πιο ελκυστικό στους νέους γιατρούς.

Σε όλα αυτά, βέβαια, έρχεται να προστεθεί και η ψηφιοποίηση του συστήματος υγείας. Ο ψηφιακός φάκελος του ασθενούς, η ψηφιακή διασύνδεση των νοσοκομείων και η ψηφιοποίηση των αρχείων περνούν το ΕΣΥ σε μία νέα εποχή που διευκολύνει τους εργαζομένους και τους πολίτες. Η τηλειατρική και η χρήση των νέων τεχνολογιών ανοίγει τον δρόμο για τη διασφάλιση ποιοτικής παρεχόμενης υπηρεσίας και στο πιο ακριτικό νησί μας.

Η κατάσταση στη δημόσια υγεία δεν πρέπει ούτε να ωραιοποιείται ούτε να δραματοποιείται. Μετά από δεκαετή οικονομική κρίση, το ΕΣΥ κλήθηκε πιο αδύναμο από ποτέ να διαχειριστεί τη χειρότερη υγειονομική κρίση και τα κατάφερε, παρά τις προβλέψεις κάποιων για κατάρρευση. Πλέον, ήλθε η ώρα των βασικών μεταρρυθμίσεων. Με ακλόνητη πολιτική βούληση να υπάρξει επιτέλους οργανωμένη πρωτοβάθμια και να ενισχυθεί το ΕΣΥ, αλλά και με το 1,5 δισ. πόρους που διασφάλισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το ΕΣΥ είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις που ήδη ξεκίνησαν».

Στην εκδήλωση της ΝΔ το «παρών» έδωσαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, οι βουλευτές Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος και Δημήτρης Καιρίδης, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και ο γγ Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Γιάννης Κεχρής, ο γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης, ο υπεύθυνος Επιμόρφωσης Στελεχών ΝΔ, Νίκος Λυσιγάκης, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Βασίλης Φεύγας, ο γραμματέας Ατόμων με Αναπηρία ΝΔ, Κώστας Λολίτσας, ο γραμματέας Ψηφιακού Μετασχηματισμού ΝΔ, Κώστας Μαμουλής, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, ο γραμματέας Επιστημονικών Φορέων ΝΔ, Σίμος Ψωμιάδης, ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων ΝΔ, Άκης Μπάφας, η γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Νάτσιου, ο γραμματέας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, Θεόδωρος Κόλλιας, ο οργανωτικός γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων, Μένιος Κορομηλάς, η γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων, Χρυσαυγή Ατσιδάκου, ο συντονιστής του Διαγραμματειακού, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο πολιτευτής Φώτης Καρύδας, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, διοικητές και υποδιοικητές νοσοκομείων της Αττικής.

Δείτε επίσης: Deutsche Telekom: Νέα ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Loading