(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κ. Αρβανίτης: «Εγώ έγραψα το κείμενο για το ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τις παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύς ντόρος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα σχετικά με το ψήφισμα για τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, με τον Κώστα Αρβανίτη να αναφέρει ότι το κείμενο έχει γραφτεί από τον ίδιο.

Σε αποκαλύψεις προχώρησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Open ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, σχετικά με το γνωστό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που κατηγορεί την Ελλάδα για παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου και υπονόμευση της ελευθεροτυπίας, ενώ απειλεί ότι θα κοπούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια αν δεν συμμορφωθεί με τις συστάσεις που κάνει.PauseUnmute

propoli

Όπως είπε ο κ. Αρβανίτης, το σχετικό κείμενο, που έχει προκαλέσει την οξύτατη αντίδρασης της κυβέρνησης- αφού παρουσιάζει την Ελλάδα ως ελλειμματική δημοκρατία- συνεγράφη από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά δε για το εδάφιο όπου η Ελλάδα απειλείται με περικοπή ευρωπαϊκών κονδυλίων, ο Κώστας Αρβανίτης δήλωσε ότι το έγραψε εκείνος προσωπικά.

Αυτό είναι αποκάλυψη, σχολίασε από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης, εκτιμώντας ότι η παραδοχή του ευρωβουλευτή για το ποιοι είναι οι συγγραφείς των κειμένων επιβεβαιώνει τις κατηγορίες που έχει διατυπώσει το κόμμα του και η κυβέρνηση, ότι δηλαδή το κείμενο που ψήφισαν οι ευρωβουλευτές είχε πολιτική στόχευση εν όψει ευρωεκλογών και δεν ήταν μια ουδέτερη και απροκατάληπτη έρευνα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, αλλά ένα αντιπολιτευτικό κείμενο με στόχο να πλήξει τη χώρα.

Ο Κώστας Αρβανίτης πάντως ξεκαθάρισε ότι το κείμενο του Ευρωκοινοβουλίου δεν λέει να κοπούν τα κονδύλια, λέει ότι μπορεί να κοπούν τα κονδύλια, εφόσον δεν συμμορφωθεί η Ελλάδα προς τις υποδείξεις.

Δείτε επίσης: «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη»: Ποιοι απαρτίζουν το Συντονιστικό Συμβούλιο της Παράταξης

Loading