ΠΑΣΟΚ για Γ. Γεραπετρίτη: «Ένα καλλιτεχνικό έργο φιμώνεται και αυτό μας γυρνάει σε σκοτεινές εποχές»

Επίθεση στον Γιώργο Γεραπετρίτη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες με τη ροζ σημαία από το Γενικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη.

«Η προσπάθεια φίμωσης ενός καλλιτεχνικού έργου μάς γυρνάει σε σκοτεινές εποχές, και αναδεικνύει τη φοβική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ελευθερία της τέχνης, που αποτελεί κεκτημένο για κάθε ανοιχτή, σύγχρονη και δημοκρατική κοινωνία», τονίζει το ΠΑΣΟΚ για την αντίδραση του Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος ζήτησε να αποσυρθεί η ροζ ελληνική σημαία, έργο της ομογενούς καλλιτέχνιδος Γεωργίας Λαλέ, από το Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη όπου εκτέθηκε.

propoli

Με μία κοινή δήλωση, η υπεύθυνη του ΚΤΕ Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάγια Γρηγοράκου, καθώς και οι τομείς Πολιτισμού και Ισότητας του κόμματος υπογραμμίζουν πως «για εμάς, οι αξίες του συμβόλου της σημαίας για ελευθερία είναι ιερές και απόλυτα συνδεδεμένες με τον αγώνα κάθε ανθρώπου που τις υπερασπίζεται. Όταν, λοιπόν, η τέχνη εμπνέεται από αυτές τις αξίες, όχι μόνο δεν τις απαξιώνει, αλλά τις αναδεικνύει».

«Ο Γεραπετρίτης κολακεύει τις ακροδεξιές κοιτίδες της ΝΔ»

Η εικαστικός Γεωργία Λαλέ χρησιμοποιεί το σύμβολο της ελληνικής σημαίας μέσα από το πρίσμα της καλλιτεχνικής έκφρασης, δημιουργώντας μια ροζ σημαία για κάθε θύμα γυναικοκτονίας από το 2022, από σεντόνια γυναικών θυμάτων βίας, σημειώνουν.

Ωστόσο, τονίζουν χαρακτηριστικά, «ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Γεραπετρίτης, συρόμενος από την ακροδεξιά προσέγγιση του προέδρου της Νίκης, κ. Νατσιού, διεκδικώντας μερίδιο των ακροδεξιών ψηφοφόρων και κολακεύοντας τις ακροδεξιές κοιτίδες του κόμματός του, έδωσε εντολή να αποσυρθεί το συγκεκριμένο έργο».

«Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θεωρούμε ότι η ισότητα, αλλά και η ελευθερία στην καλλιτεχνική έκφραση είναι αδιαπραγμάτευτες. Στεκόμαστε με συνέπεια απέναντι στην έμφυλη βία με ουσιαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως η ίδρυση των δομών για τις γυναίκες θύματα βίας και η διασφάλιση της λειτουργίας τους», σημειώνουν.

Και καλούν την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στα θύματα βίας και να εγκαταλείψει πρακτικές περιορισμού, οι οποίες δε συνάδουν με τη δημοκρατική μας συνείδηση».

Δείτε επίσης: Διαθέσιμο το pet.gov.gr για τα ζώα συντροφιάς

Loading