(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στον Άρειο Πάγο για εξηγήσεις ο Κασιδιάρης: «Στήριξα δημόσια τους Σπαρτιάτες και δεν εξαπάτησα κανέναν ψηφοφόρο»

Ενώπιον του Αρείου Πάγου βρέθηκε σήμερα ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην εισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη, ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης της ηθικής αυτουργίας σε εξαπάτηση εκλογέων.

Η Ηλίας Κασιδιάρης κλήθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί μετά από δημόσιες καταγγελίες του προέδρου του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, για παρασκηνιακές κινήσεις στο κόμμα του που προσομοιάζουν σε πρακτικές Greek Mafia και «Δον Κορλεόνε».

propoli

Στις εξηγήσεις του κατά πληροφορίες ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε πως ότι δεν υπήρξε προγενέστερος σχεδιασμός για να δημιουργήσει κόμμα-κέλυφος.

Ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και έγκλειστος των φυλακών Δομοκού, κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να υποστήριξε ότι η στήριξη του στο κόμμα των Σπαρτιατών υπήρξε δημόσια και και δεν εξαπάτησε κανένα ψηφοφόρο.

Οι εξηγήσεις δόθηκαν μέσα από το κατάστημα κράτησης όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών και 6 μηνών, για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής».

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Βασίλης Στίγκας κατέθεσε δύο φορές, ενώ, δόθηκαν εξηγήσεις και από τους 11 βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών για την κατηγορία της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Μετά την ολοκλήρωση των εξηγήσεων που δόθηκαν από τους υπόπτους, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων για την υπόθεση ή όχι.

Παράλληλα, εκκρεμεί η απόφαση και του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου) επί των ενστάσεων έχουν κατατεθεί κατά της νομιμότητας της εκλογής των κοινοβουλευτικών στελεχών του ακροδεξιού μορφώματος των «Σπαρτιατών».

Η απόφαση αναμένεται έως τον Ιούνιο, καθώς τότε αποχωρεί, λόγω συνταξιοδότησης η Πρόεδρος του ΣτΕ, Ευαγγελία Νίκα, που προήδρευσε του Δικαστηρίου και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί.

Δείτε επίσης: Ινδία: Περισσότερες ημέρες καύσωνα το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου προβλέπει η μετεωρολογική υπηρεσία

Loading