Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρας με το προεδρείο της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ), Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τσαπανίδου: «Στη Λάρισα δεν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση – Ελπίζουμε να μην γίνει προσπάθεια συγκάλυψης»

Στις ευθύνες της ΝΔ σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών αναφέρθηκε η Πόπη Τσαπανίδου, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές.

Στην αρχική της τοποθέτηση, κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε σχετικά: «Ξεκάθαρα από ανακοίνωση του ΟΣΕ διευκρινίζεται ότι από τη φωτιά που ξέσπασε το 2019 στην περιοχή Ζάχαρης στη Λάρισα, κάηκαν όλα και δεν έμεινε τίποτα, δεν λειτουργούσε τίποτα από την τηλεδιοίκηση.

Περιμένουμε την προανάκριση για να δούμε τι συνέβη και ελπίζουμε να μην επιχειρείται μια ακόμη προσπάθεια συγκάλυψης. Έχουμε μια σειρά από μαρτυρίες και γεγονότα που δείχνουν ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση στη Λάρισα. Η ανακοίνωση του ΟΣΕ στις 6 Μαρτίου 2023 αναφέρει ότι από τη φωτιά στη περιοχή Ζάχαρης στη Λάρισα, η τηλεδιοίκηση βγήκε ολοκληρωτικά εκτός λειτουργίας.

Οπότε μας προκαλεί εντύπωση τι λέει αυτό το έγγραφο του ΟΣΕ και τι λέει αυτό που παρουσίασε χθες ο κ. Γεραπετρίτης που αναφέρει ότι η τηλεδιοίκηση λειτουργούσε πλήρως στη Λάρισα. Και αναρωτιέται κανείς γιατί αυτό το έγγραφο βγαίνει σήμερα και προσθέστε σε αυτό όλες τις μαρτυρίες και τις βεβαιώσεις όλων των εργαζομένων στον ΟΣΕ που λένε ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σύμβαση 717, για την οποία ο Αλέξης Τσίπρας είχε υπογραμμίσει ότι παραλήφθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά και ήταν εξαιρετικά μπερδεμένη: «Το έργο που παραδίδεται δεν μετριέται με παραδόσεις σταθμών κλπ. Δεύτερον, αυτό που συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ και το ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας είναι ότι παραλάβαμε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά μια σύμβαση η οποία ήταν εξαιρετικά μπερδεμένη.

Το αποτέλεσμα είναι ότι πιστοποιημένα, με επίσημα έγγραφα, παραδόθηκε με την αλλαγή της κυβέρνησης στη ΝΔ το 2019 ένα έργο που είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 68%, συγκεκριμένα 72,4% και μια σύμβαση η οποία ήταν ξεκάθαρη, χωρίς να υπάρχει κανένα νομικό κόλλημα για να μπορέσει να γίνει και η συμπληρωματική που χρειαζόταν για να ολοκληρωθεί. Η ΝΔ αυτό, για κάποιο λόγο δεν το έκανε. Και ας υποθέσουμε ότι τα πράγματα είναι όπως τα λέει η ΝΔ, έρχεται μετά το δυστύχημα και λέει έναν ένα τα πράγματα που θεωρητικά δεν είχαν γίνει γιατί φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι για τη ΝΔ.

Αφού λοιπόν είχαν έναν χάρτη τόσο σωστά φτιαγμένο με παραλείψεις και καθυστερήσεις που οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι υπήρξαν, δεν είναι αυτό μια παραδοχή της ήττας τους; Γιατί δεν πήγαν να τα φτιάξουν; Είχαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια να τα κάνουν. Την ευθύνη την παίρνουν μπαλάκι και την πετάνε στους προηγούμενους».

Από εκεί και πέρα, η συζήτηση επεκτάθηκε στις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν τη ΝΔ με μειωμένα ποσοστά και τον ΣΥΡΙΖΑ σταθερό, χωρίς καθόλου άνοδο, με την Πόπη Τσαπανίδου να τονίζει πως «ο κ. Τσίπρας μίλησε για πρωτιά αλλά δεν είπε ότι θα είναι ένας εύκολος περίπατος, αλλά μια σκληρή αναμέτρηση.

Ο κάθε πολίτης ξεχωριστά ζει το δικό του πένθος και τη δική του δυσκολία. Όταν γίνεται κάτι τόσο έντονο έχει τη δύναμη να μας τραβάει πίσω στις δικές μας απώλειες. Μας έχει βυθίσει όλους σε μια κατάθλιψη και να αισθανόμαστε ανασφαλείς.

Στις δημοσκοπήσεις η δυσαρέσκεια του κόσμου κατά τις κυβέρνησης εκφράζεται.

Η κυβέρνηση έχει υποχωρήσει, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποχωρήσει αλλά δεν είναι ώρα να συζητάμε ποιος κερδίζει και τι κερδίζει.

Απάντησε ο κ. Τσίπρας. Θα είναι ένας δρόμος δύσκολος μέχρι τις εκλογές, δεν είναι ένας περίπατος. Είναι μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα είναι η πρώτη δύναμη μετά την κάλπη.

Όμως, προσωπικά, πιστεύω ότι δεν είναι η ώρα τώρα να γίνονται τέτοιες κουβέντες απέναντι σε έναν κόσμο που διαπίστωσε στην πράξη με τον χειρότερο τρόπο ότι όλο αυτό που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης για να κερδίσει τις εκλογές το 2019, ότι δηλαδή μπορεί να διαχειριστεί την καθημερινότητα του πολίτη καλύτερα με αυτό το επιτελικό κράτος που θα έφερνε μια άλλη μορφή στη διαχείριση, όλο αυτό αποκαλύφθηκε ότι ήταν μια κούφια υπόσχεση.

Θα έρθει σύντομα ένα πρόγραμμα για την ασφάλεια του πολίτη από τον ΣΥΡΙΖΑ που νομίζω θα καλύψει πάρα πολύ τον κόσμο ώστε να μην νιώθουμε ότι ζούμε από τύχη σε αυτή τη χώρα».

Δείτε επίσης: Ο Μητσοτάκης βγαίνει μπροστά για να σώσει ό,τι σώζεται…

Loading