Άντζελα Γκερέκου: «Ο τουρισμός και οι διακοπές, δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια»

Η πρόεδρος του ΕΟΤ αναφέρθηκε στο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου και στις φετινές προσδοκίες της χώρας μας

«Ξέρουμε ότι ο τουρισμός δίνει σχεδόν το 25% του οικονομικού εύρους της χώρας. Η διαχείρισή μας, από τα προηγούμενα έτη με τις κρίσεις, έδειξε ότι ο κόσμος δεν έχασε την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα. Από την αρχή είδαμε ότι, παρόλα τα ανθρωπιστικά προβλήματα, πήγε λίγο πίσω λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά οι κρατήσεις επανεκκινήθηκαν από τον Απρίλιο και όχι από τον Μάρτιο. Είχαμε ένα Πάσχα εξαιρετικά αισιόδοξο, και μπορούμε ενδεχομένως να φτάσουμε τους αριθμούς του 2019 ή ακόμα και να τους ξεπεράσουμε», σημείωσε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» αρχικά και πρόσθεσε:

«Δεν θα έχουμε φέτος Ρωσία και Ουκρανία, και δώσαμε έμφαση στην κεντρική Ευρώπη αλλά και τις Σκανδιναδικές χώρες, και φαίνεται ότι αποδίδει. Έχουμε αύξηση των πτήσεων και των κρατήσεων από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, τα οποία έχουν κάπως εξισορροπήσει την κατάσταση» είπε και συμπλήρωσε για το γεγονός πως τα πακέτα διακοπών είναι πιο ανταγωνιστικά για τους ξένους τουρίστες σε σχέση με τους Έλληνες.

«Είναι και μία ευθύνη των επιχειρήσεων το να υπάρχει μία ισορροπία. Υπάρχει και η δυνατότητα των ατομικών booking αλλά οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία. Το γρήγορο και το άμεσο κέρδος δεν θα αποδώσει εάν δεν αναπτυχθεί εμπιστοσύνη με τον επισκέπτη».

«Στόχος μας είναι η επιμήκυνση της περιόδου και η διασπορά των προορισμών. Τα διάσημα νησιά καλά κρατούν, ωστόσο υπάρχουν και άλλα μέρη που είναι εξίσου όμορφα, και ο ταξιδιώτης αναζητά συχνά την ιδιωτικότητα και μία ολιστική εμπειρία. Η ενδοχώρα μας, είναι επίσης ενδιαφέρουσα, και η Ελλάδα μην ξεχνάμε εκτός από καλοκαίρι έχει και χειμώνα, και θέλουμε να προσεγγίσουμε και αυτό το κομμάτι»

«Ο τουρισμός και οι διακοπές, δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια»

«Ο τουρισμός και οι διακοπές, δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια. Όπως ήδη ανακοινώθηκε, το κράτος έχει διευρύνει τα όρια και τις επιλογές του όσο ααφορά στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». Οι αιτήσεις ξεκινούν και όλο το καλοκαίρι και οι διαθεσιμότητες είναι μεγαλύτερες από άλλη φορά. Στόχος είναι ο ποιοτικός τουρισμός στην Ελλάδα»

Δείτε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν: Τι θα συζητηθεί