INTIME

Απ. Πάνας: Η Φώφη Γεννηματά να ξεδιπλώσει το σχέδιό της

«Το συνέδριο έπρεπε να γίνει, όχι μόνο για πολιτικούς λόγους. Ήταν ένα συνέδριο που εκκρεμούσε και αφορούσε και την παρουσία του ΠΑΣΟΚ μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, τεχνικά πλέον», δήλωσε στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά» ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Χαλκιδική, Απόστολος Πάνας.

«Σίγουρα αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η πορεία ενός συνεδρίου πρέπει να είναι αρκετές φορές πολύ διαφορετική. Θέλουμε να υπάρχει προσυνεδριακός διάλογος και θέλουμε οι διαδικασίες να είναι πάντοτε διαφορετικές. Το ζήτημα είναι ότι βρισκόμαστε σε ένα διαφορετικό περιβάλλον που αφορά την πορεία του Κινήματος Αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός πυλώνας μέσα στην προσπάθεια αυτή που γίνεται από το Κίνημα Αλλαγής, η οποία δεν είναι τωρινή, διαδέχεται τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την Ελιά», πρόσθεσε.

Το στοίχημα από εδώ και πέρα, όπως τόνισε ο κ. Πάνας, είναι η κ. Γεννηματά να μπορέσει να αναπτύξει το σχέδιό της γι’ αυτόν τον πολιτικό χώρο αλλά και το κατά πόσο τα στελέχη θα δείξουν αντανακλαστικά, αφήνοντας την εσωστρέφεια, επικεντρωμένοι στο πολιτικό έργο που πρέπει να γίνει.

«Δίνεται η ευκαιρία στην κ. Γεννηματά να ξεδιπλώσει το πολιτικό της σχέδιο. Είτε με τη συνδιάσκεψη, είτε με τη συγκρότηση των οργάνων, είτε με την πολιτική λειτουργία που θα έχει από εδώ και πέρα. Αυτό το πολιτικό σχέδιο σε συνδυασμό με το πώς θα αντιδράσει η κοινωνία θα κρίνει πολλά πράγματα», επεσήμανε ο βουλευτής Χαλκιδικής.

Κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Πάνας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας πως λειτουργεί με όρους επικοινωνίας και αρκετές φορές με όρους πολιτικού life style, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «έχουμε μία αντιπολίτευση η οποία προφανώς δεν έχει καταλάβει για ποιο λόγο βρέθηκε στην αντιπολίτευση και κινείται πια με όρους διαμαρτυρίας, όχι πραγματικά θεσμικής».

Επίσης, σημείωσε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής έχει παράγει έργο και αυτό το αποδεικνύουν οι παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων, για τα θέματα των τραπεζών, της πρώτης κατοικίας και το αγροτικό.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «στρατηγικά πρέπει να το προβάλλουμε αυτό το έργο και να δούμε πού θα βρεθεί ο χώρος το επόμενο χρονικό διάστημα».

Η εσωστρέφεια σε ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ

Σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ αντέχει την εσωκομματική εσωστρέφεια ως το 2021, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ απάντησε πως «για μένα δεν είναι κακό να υπάρχει κριτική. Το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής είναι ένας ζωντανός οργανισμός που επιδιώκει κάποιες φορές και ζει μέσα από μία πολιτική κριτική που μπορεί να υπάρξει. Φτάνει να είναι καλοπροαίρετη και να γίνεται σε θεσμικό επίπεδο».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως και «τα Μέσα Ενημέρωσης αρέσκονται στο να ασχολούνται πολλές φορές με την κριτική που μπορεί να γίνεται μέσα σε έναν χώρο, και δη το ΠΑΣΟΚ, και λιγότερο με την ουσία των πραγμάτων».

Αναφορικά με την τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, είπε πως “οι σκέψεις, η κριτική του καθενός -γιατί και ο κ. Ανδρουλάκης χθες με την τοποθέτησή του έβαλε ατζέντα θεμάτων και για την κλιματική αλλαγή και το προσφυγικό- θα αξιολογηθούν σε πολύ άμεσο χρονικό διάστημα, που μπορεί βέβαια να μην είναι το 2021, μπορεί να είναι και νωρίτερα…”.

Όσον αφορά τη σύντομη συμπόρευση του ΚΙΝΑΛ με το Ποτάμι, ο κ. Πάνας σχολίασε: «Νομίζω ότι ήταν μία πραγματικά ατυχής στιγμή για το ίδιο το Ποτάμι και φαίνεται αυτό από την πορεία του την επόμενη μέρα. Δόθηκε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθεί ένα κίνημα στο χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου με διαφορετικά χαρακτηριστικά, συμμετείχε ο κ. Θεοδωράκης σε μία προσπάθεια με 212.000 συμπολίτες και δυστυχώς η επιλογή του να αποχωρήσει ήταν μια επιλογή που ούτε στο Ποτάμι έκανε καλό, ούτε στο χώρο. Αλλά εν γένει βλέπετε ότι ήταν ένα πολιτικό λάθος και μία πολιτική εμμονή που δεν είχε κανένα αποτέλεσμα και δεν ωφέλησε το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Flash 99.4 ο Απόστολος Πάνας: