Απ. Πάνας: Μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα βασικής ανάγκης και της φορολογίας στα καύσιμα

Ο κ. Πάνας προτείνει να ξεκινήσει τις σοβαρές παρεμβάσεις μειώνοντας το ΦΠΑ σε τρόφιμα βασικής ανάγκης και τη φορολογία στα καύσιμα για την επιβίωση του νοικοκυριού

Τις εξαγγελίες του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για την κατάσταση στην αγορά σχολίασε ο αρμόδιος βουλευτής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας ο οποίος σε δήλωσή του διερωτάται «αν ο κ. Γεωργιάδης είναι φιλελεύθερος λαϊκιστής ή κρατιστής λαϊκιστής».

propoli

Ο κ. Πάνας αναφέρει ότι δεν έμαθε πως με βάση το δίκαιο του ελεύθερου ανταγωνισμού που η κυβέρνησή του πρόσφατα επικαιροποίησε, απαγορεύονται οι δημόσιες ανακοινώσεις περί δήθεν «δικαιολογημένης» ακρίβειας από το εξωτερικό.

«Κανείς δεν τον έχει ενημερώσει ότι οι «συναντήσεις φορέων» που μόνο «εικόνα» προσφέρουν, στην πραγματικότητα, δημιουργούν τις συνθήκες για έκνομα καρτέλ;», σημειώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Πάνας τονίζει χαρακτηριστικά πως «αντί λοιπόν να αναθέτει στη ΔΙΜΕΑ επιπλέον έργο των δυο μόνο ειδικών υπαλλήλων κοστολόγων, ας φροντίσει να την ενισχύσει με επιπλέον προσωπικό, στηρίζοντας παράλληλα τη δύναμη των καταναλωτικών οργανώσεων και διευρύνοντας τη δύναμη και την ανεξαρτησία της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Προτείνει να ξεκινήσει τις σοβαρές παρεμβάσεις μειώνοντας το ΦΠΑ σε τρόφιμα βασικής ανάγκης και τη φορολογία στα καύσιμα για την επιβίωση του νοικοκυριού. Τέλος, καλεί τον κ. Γεωργιάδη να ενημερώσει «αν πληρώθηκαν εκείνα τα πολυδιαφημισμένα πρόστιμα «αισχροκέρδειας» σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ, τα ονόματα των οποίων ακόμη περιμένουμε».

Δείτε επίσης: ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ: Οι ακροβασίες του προϋπολογισμού της ΝΔ δεν αποκρύπτουν τους κινδύνους

Loading