Απαντά η κυβέρνηση στην επίθεση Τσίπρα – «Ατελέσφορη η προσπάθειά του»

Ανακοίνωση κυβερνητικού εκπροσώπου στην επίθεση Τσίπρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στην επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός μετά από συνάντηση που είχε με το σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΑ.

Σε ανακοίνωσή του ο κύριος Οικονόμου αναφέρει ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει κάνει μια αισθητή αύξηση στα λεωφορεία που βρίσκονται στους δρόμους. Συγκεκριμένα αναφέρει πως ως κυβέρνηση παρέλαβαν 850 λεωφορεία και σήμερα διαθέτουν 1320, με στόχο τα 1500 στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Τονίζει επίσης ότι η ασφάλεια και η ποιότητα στα Μέσα Μεταφοράς αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Αναφέρει δε, ότι τροποποιήσεις υπήρξαν και στο μετρό με στόχο την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Οι συρμοί αυξήθηκαν από 32 σε 38, όπως αναφέρει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η ασφάλεια και η ποιότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που, μέσα στην πανδημία, μεγάλωσαν τον στόλο των ΜΜΜ. Παραλάβαμε 850 λεωφορεία στην κίνηση και σήμερα διαθέτουμε 1320, στοχεύοντας στα 1500 στο α’ εξάμηνο του 2022. Έχουμε ήδη 3800 δρομολόγια την ημέρα περισσότερα. Έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση ώστε να γίνει ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων λεωφορείων. Στις γραμμές 2 και 3 του μετρό αυξήσαμε τους συρμούς από 32 σε 38, μειώσαμε τις χρονοαποστάσεις και παραδώσαμε 3 νέους σταθμούς. Στο τραμ, επαναλειτουργήσαμε τη γραμμή μέχρι το Σύνταγμα, αποκαταστήσαμε τη λειτουργία μέχρι το Φάληρο, ξεκίνησε η λειτουργία του τραμ στο Πειραιά και παραλάβαμε 25 σύγχρονους συρμούς. Τέλος μειώσαμε στο 1,20 την τιμή του εισιτηρίου την οποία είχε αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση παράγει έργο απτό, με γνώμονα την καθημερινή ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών, ειδικά εν μέσω υγειονομικής κρίσης. Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την απεγνωσμένη και ατελέσφορη προσπάθεια εύρεσης πεδίου που ο αντιπολιτευτικός του λόγος θα συναντηθεί με την αλήθεια, αλλά δεν το καταφέρνει.

Δείτε επίσης: Γιάννης Αντετοκούνμπο: Του έκαναν δώρο γενεθλίων μια γραμμή λεωφορείου με το όνομά του