ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Απάντηση Μητσοτάκη στις τουρκικές προκλήσεις: «Κάθε σας γιουρούσι θα γίνει άτακτη υποχώρηση»

Την δική του απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην σημερινή τελετή παραλαβής του 5ου F-16 Viper στην Τανάγρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης δεν άφησε ασχολίαστη την κλιμακούμενη προκλητικότητα της τουρκικής πλευράς, τονίζοντας ότι κάθε γιουρούσι θα τους οδηγήσει σε άτακτη υποχώρηση.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «να ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Όσο υψώνουν τους τόνους τόσο χαμηλώνουν την αξιοπιστία τους και κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση μπροστά στο τρίγωνο του διεθνούς δικαίου, των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων και των διεθνών συμμαχιών μας»

Με αφορμή, δε, την παραλαβή του 5ου F-16 Viper και «τα 24 νέα Rafale που θα έχουμε παραλάβει εξολοκλήρου εντός του επόμενου έτους αλλά και με μια μοίρα f-35 καθώς η Ελλάδα έχει επίσημα εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για το σκάφος 5ης γενιάς» υπογράμμισε ότι «οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται σε μια στιγμή που οι γείτονες μάς αντί για συμπαραγωγή έχουν αποκλειστεί συνολικά από το πρόγραμμα της 5ης γενιάς μαχητικών και ασθμαίνουν διεκδικώντας την πιθανότητα, ίσως, κάποτες για τα δικά τους f-16».

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για τον πατριωτισμό της ευθύνης εξήγησε ότι «προστατεύουμε τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα» εκφράζοντας την λύπη του για το γεγονός ότι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις υιοθέτησαν την άθλια προπαγάνδα «και δεν έχουν ζητήσει συγγνώμη αλλά ΄μας κουνάνε και το δάχτυλο».

«Είναι μια πλήρης αλλαγή εικόνας που αποτυπώνεται και εδώ με την ΕΑΒ να έχει αφήσει πίσω της παλιές περιπέτειες αντικρίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα μπει και στρατηγικός επενδυτής που θα πάρει το 49% ξεκαθαρίζοντας «για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις ότι το 51% θα παραμείνει για πάντα στο ελληνικό δημόσιο».

Δείτε επίσης: Πρόγραμμα επίσημης επίσκεψης του γραμματέα του ΜέΡΑ25 στην Κούβα