Απάντηση του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου στον Στρ. Σιμόπουλο

Σε επιστολή του ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ελ. Κορδελιού-Ευόσμου «ο Σταυραετός» απαντάει στις αιχμές του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκη Στράτου Σιμόπουλου για την καταγγελία ότι μετέτρεψε τη μεγάλη εκδήλωση κοπής πίτας του συλλόγου,σε εκδήλωση προβολής ενός βουλευτού.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή του προέδρου:

Σε απάντηση της επιστολής, που έστειλε ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος, σε σχέση με τις προσφωνήσεις που έγιναν στον χορό του Συλλόγου μας, το περασμένο Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, και τις αναφορές του περί δήθεν προβολής συγκεκριμένων πολιτικών, αναφέρουμε απλώς ότι ακολουθήσαμε ό,τι συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις κατά πάγια τακτική: Δώσαμε τον λόγο στον εκπρόσωπο του Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης κύριου Σταύρο Καλαφάτη για να μεταφέρει το μήνυμα του Υφυπουργού, στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαίων κύριο Γεώργιο Μουτσιάνα, τον δήμαρχο Κορδελιό-Ευοσμου κύριο Κλεάνθη Μανδαλιανο και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, κύριο Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, λόγω της θεσμικής ιδιότητάς του. Εάν υπήρχε οποιοσδήποτε άλλος με αντίστοιχη θεσμική ιδιότητα και μας την είχε γνωστοποιήσει, ασφαλώς θα κάναμε το ίδιο και γι’ αυτόν. Πληροφορούμε τον κύριο βουλευτή ότι σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση δεν δίνεται ο λόγος σε όλους τους παρευρισκόμενους επισήμους, αλλά μόνο σε εκείνους που έχουν κάποια ιδιαίτερη θεσμική ιδιότητα. Υπουργοί , Δήμαρχοι, κλπ. Με την ίδια λογική δεν δώσαμε τον λόγο σε κανέναν άλλον βουλευτή ούτε σε υποψήφιους δημάρχους, αντιδημάρχους, σε προέδρους άλλων Σωματείων Σαρακατσάνων κ.α.

Εκφράζουμε την λύπη μας γιατί ποτέ δεν περιμέναμε ότι κάτι που ακολουθείται σε όλες τις αντίστοιχες περιστάσεις προκάλεσε την ενόχληση ενός βουλευτή.

Αυτές οι εκδηλώσεις είναι εκδηλώσεις που έχουν ως σκοπό την ψυχαγωγία των παρευρισκόμενων και όχι εκδηλώσεις χαιρετισμών, προσφωνήσεων και αντιφωνήσεων.

Θεσσαλονίκη, 6 Φεβρουαρίου 2023.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Θεόδωρος Γεωργίου

Δείτε επίσης: Προσβολή από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων «Ο Σταυραετός» προς τρεις βουλευτές

Loading