Από Σεπτέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ TV, τι θα παίζει

Από Σεπτέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ TV, τι θα παίζει

Για το Σεπτέμβριο μετατίθεται το πρότζεκτ της ενιαιοποίησης του newsdesk των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ– της εφημερίδας Αυγή και του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, αλλά όχι και του left.gr, όπως πληροφορείται το Politic.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στο σχέδιο συμπεριλαμβάνεται κι ο αποκαλούμενος ΣΥΡΙΖΑ TV, ο οποίος πάντως δεν θα έχει συνεχή ροή και θα λειτουργεί στο πρότυπο των podcasts.

Κομβικό ρόλο αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός Νίκος Ξυδάκης.

Θα παράγονται δελτία ειδήσεων, θα υπάρχει κάμερα σε εκπομπές του ΚΟΚΚΙΝΟΥ, talk shows με καλεσμένους βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι μόνο, οικονομικές εκπομπές, καθώς και ντοκιμαντέρ.

Πέρα, βεβαίως, από την καλύτερη ανάδειξη του αντιπολιτευτικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ θα επιτευχθεί και η απαραίτητη εξοικονόμηση κόστους, με ένα σμπάρο δηλαδή δύο τρυγόνια.

Πρωταγωνιστικός ρόλος Φωτόπουλου

Στο περιθώριο, εξάλλου, της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης έγινε αντιληπτή και η συγκρότηση μιας δυναμικής συνδικαλιστικής οργάνωσης υπό τον Νίκο Φωτόπουλο, μέλος σήμερα του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ.

Ο ίδιος, μάλιστα, συναντώντας τον τον πρώην υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη του εκμυστηρεύτηκε πως ήταν συνδικαλιστικά υποχρεωμένος να του ασκήσει κριτική για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, αλλά μπροστά σε αυτό του διαδόχου του Κωστή Χατζηδάκη ήταν «λούκουμος»!

Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, είναι ήδη έτοιμο και με την επικαιροποίησή του λόγω κορονοΐού και στηρίζεται στους έξι άξονες για τους οποίους μίλησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το Σάββατο- παραγωγή, εργασία, κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, περιβάλλον, δικαιώματα.