Απόστολος Πάνας: «Οι απαντήσεις για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη δεν μπορούν να δοθούν ιδιωτικά»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» παραχώρησε ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Απόστολος Πάνας. Ο βουλευτής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πρόσφατο ζήτημα της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

  • Μια πρωτοφανής  υπόθεση παρακολούθησης βγήκε στο φως. Τα ερωτήματα που έχουν προκύψει είναι σοβαρά και οι απαντήσεις  τους δεν είναι δυνατό να δοθούν ιδιωτικά. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα κινηθούμε θεσμικά.
  • Στην Εξεταστική που θα συγκροτηθεί, ζητούμε ενημέρωση όχι μόνο για την υπόθεση παρακολούθησης του Προέδρου μας  , αλλά και στο θέμα της παγίδευσης του κινητού του κ. Ανδρουλάκη, μέσω του συστήματος  predator  ενός κακόβουλου λογισμικού που ρομποτοποιεί το κινητό υποκλέπτοντας δεδομένα και καταργώντας την ιδιωτικότητα.
  • Στη Διάσκεψη των Προέδρων θα ζητήσουμε να συγκροτηθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου οι υπεύθυνοι θα  πρέπει να απαντήσουν σχετικά  για τους λόγους παρακολούθησης του αρχηγού του 3ου Κοινοβουλευτικού Κόμματος όχι κατά τα επτά χρόνια θητείας ως Ευρωβουλευτής, αλλά κυρίως μόλις ξεκίνησαν οι εσωκομματικές διαδικασίες του χώρου μας.
  • Όσον αφορά τα περί χρονικής διεύρυνσης της Εξεταστικής Επιτροπής.  Αν η ΝΔ έχει στοιχεία ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκαναν παράνομες παρακολουθήσεις, να τα καταθέσουν στην Επιτροπή Θεσμών.  Αν η ΝΔ έχει στοιχεία, ότι γίνονταν παράνομες παρακολουθήσεις επί κυβέρνησης Σαμαρά, τότε που η ΕΥΠ ήταν ακόμη στον έλεγχο του Υπουργού Δημόσιας Τάξης του κ. Δένδια δηλαδή, να τα καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών. Μόνο επί υπαρκτών στοιχείων διεύρυνση χρονική. Όχι για να συσκοτιστεί και να αποπροσανατολίσει από  το πραγματικό συμβάν της παγίδευσης Ανδρουλάκη.
  • Η υπόθεση  των παρακολουθήσεων δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται επιφανειακά, καθώς ανακύπτει μια δύσκολη περίοδος για το πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία.

Δείτε επίσης: Αντώναρος: «Ο Μητσοτάκης είναι τελειωμένος, κανείς δεν τον παίρνει σοβαρά»