Απόστολος Πάνας στην politic.gr: «Η κυβέρνηση έστω και αυτή τη στιγμή να προβεί σε μέτρα στήριξης των νοικοκυριών» (vid)

Απόστολος Πάνας στην politic.gr: «Η κυβέρνηση έστω και αυτή τη στιγμή να προβεί σε μέτρα στήριξης των νοικοκυριών» (vid)

Στο politic.gr μίλησε σήμερα ο βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής κ. Απόστολος Πάνας για τα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής Χαλκιδικής κ. Απ. Πάνας αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις στην Ελλάδα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, στην ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά, στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ αλλά και για ζητήματα της Χαλκιδικής.

Όσον αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις στη χώρα μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία δήλωσε ότι:

Αυτό που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή είναι πρωτόγνωρο, είναι μία παγκόσμια κοινωνικοοικονομική κρίση η οποία επηρεάζει όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας, είναι κάτι όμως που εμείς σαν χώρα τουλάχιστον σε επίπεδο ακρίβειας και σε επίπεδο ενέργειας δεν το παρατηρούμε τώρα“. Όπως διευκρίνισε, “έχουμε μια κρίση που προέρχεται από το εξωτερικό αλλά και μια κρίση η οποία είναι εγχώρια, αφού το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήδη οι τιμές των προϊόντων αλλά και οι τιμές σε επίπεδο ενεργειακό ήταν πάρα πολύ υψηλές” και συνέχισε λέγοντας πως “ναι μεν επηρεάζει ακόμα περαιτέρω η ουκρανική κρίση την Ελλάδα σ’ αυτούς τους τομείς αλλά ήταν κάτι το οποίο το συναντούσαμε και τους προηγούμενους μήνες“. Προέβλεψε μάλιστα “ότι η αύξηση των τιμών και των ανατιμήσεων θα συνεχιστεί και θα δημιουργηθεί μεγάλο ζήτημα” με αποτέλεσμα “αυτό να συνεχίσει να επηρεάζει αρνητικά το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών“, τέλος ζήτησε έστω και αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση να προβεί σε μέτρα στήριξης των νοικοκυριών.

Για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και για το αν επαρκούν τα μέτρα Σκρέκα ο βουλευτής κ. Πάνας είπε:

Τα μέτρα που παίρνει ο κ. Σκρέκας είναι ετεροχρονισμένα και μέτρα που στην ουσία δεν φτάνουν στον πολίτη και δεν έχουν το αποτέλεσμα το οποίο θέλουμε. Αναφέρθηκε επίσης στις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης λέγοντας ότι: “Το ΚΙΝΑΛ έχει ζητήσει την μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στην ενέργεια, την περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς το 2% που έδωσε η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν φτάνει στον πολίτη και βέβαια την μείωση του ΕΦΚ. Ακόμη ζήτησε “να συμμετέχουν και οι εταιρείες ενέργειας σε αυτό που συμβαίνει στη χώρα“. Μάλιστα χαρακτήρισε “αδιανόητο σε ένα λογαριασμό ρεύματος το 70% να είναι ρήτρες αναπροσαρμογής, λοιπές χρεώσεις και το 30% να είναι η πραγματική αξία του λογαριασμού” ενώ ζήτησε και την παρέμβαση του κράτους ώστε “αν χρειαστεί να βάλει και πλαφόν“.

Για τις επιπτώσεις του ρωσοουκρανικού πολέμου στον τουρισμό ανέφερε:

Ενδεχομένως να δούμε κάποιες αρνητικές επιπτώσεις όσον αφορά τον τουρισμό κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και μείωση των τουριστικών εισπράξεων, οι ειδικοί εκτιμούν γύρω στο 5%. Αν δεν αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πρόβλημα για την Χαλκιδική“.

Όσον αφορά τα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι:

Μετά την εκλογή Ανδρουλάκη δημιουργήθηκαν προσδοκίες στον κόσμο. Υπάρχει ένας προγραμματισμός ώστε να “τρέξουν” διαδικασίες στο κόμμα, (στις αρχές καλοκαιριού το συνέδριο και τις εκλογές των νέων οργάνων)“. Αναφέρθηκε επίσης και στο εγχείρημα της “αυτοοργάνωσης” το οποίο είναι επικεφαλής.

Για τις διαφορές του ΚΙΝΑΛ απέναντι στη ΝΔ του Μητσοτάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα και την πολιτική των ίσων αποστάσεων διευκρίνισε ότι:

Δεν ισχύει η τακτική των ίσων αποστάσεων. Το ΚΙΝΑΛ έχει την δική του πρόταση. Είμαστε ένα κόμμα σοσιαλδημοκρατικό και αυτό από μόνο του μας διαφοροποιεί από τα δύο κόμματα. Το ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο για τις εκλογές και πολιτικά και οργανωτικά οποιαδήποτε στιγμή και αν γίνουν. Ευελπιστούμε να δημιουργηθεί ένας τρίτος πόλος εξουσίας και να διαμορφώσουμε μια κυβερνητική πρόταση εξουσίας“.

Για τις αναπτυξιακές προοπτικές της βόρειας Ελλάδας και της Χαλκιδικής είπε ότι:

Η Χαλκιδική και γενικότερα η βόρεια Ελλάδα δεν έχει ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιασμό. Υπάρχουν χρόνιες εκκρεμότητες οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί ενώ απαιτείται ένα δεκαετές σχέδιο για όλη την Κεντρική Μακεδονία και τη βόρεια Ελλάδα καθώς και ισόρροπη ανάπτυξη ανα περιφερειακή ενότητα γιατί η κάθε ενότητα έχει διαφοροποιημένες ανάγκες” κατέληξε.

Δείτε επίσης: Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση κατάφερε να αυξήσει την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο»

Loading

Play