EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αρ. Πελώνη: “Δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για άνοιγμα δραστηριοτήτων”

Για όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας τοποθετήθηκε, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Καταρχάς πήρε ξεκάθαρη θέση για την πρωτοβουλία της πορείας στη Νέα Σμύρνη: «Θεωρώ αδιανόητο εν μέσω πανδημίας να οργανώνονται τέτοιου τύπου πορείες την ώρα που έχουμε τεράστια διασπορά του ιού και οι υγειονομικοί μας δίνουν τεράστια μάχη στο ΕΣΥ. Το θεωρώ ασέβεια. Θεωρώ ακόμη πιο αδιανόητο το ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί για όσα έγιναν χθες. Την ώρα μάλιστα που η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής σαφώς καλούσε σε αυτήν την πορεία, στην οποία είδαμε όλοι και φάνηκε ποιοι άλλοι συμμετείχαν», τόνισε.

Σε ερώτηση για το αν κρύβεται ενδεχομένως ένα οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης πίσω από τα χθεσινά γεγονότα, η κ. Πελώνη απάντησε: «Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας υποδαυλίζει κοινωνική ένταση, πατώντας δυστυχώς με μέγιστη ανευθυνότητα πάνω στην ψυχολογική κόπωση, στην οργή, στην κούραση που υπάρχει σε κομμάτι της κοινωνίας για τα περιοριστικά μέτρα».

Σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ

Προχωρώντας σε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Πελώνη τόνισε: «Θεωρώ αδιανόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα του 32%, συμπεριφέρεται σαν να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Βλέπουμε εικόνες και ακούμε συνθήματα που θυμίζουν την εποχή του 2011 και του 2008. Η χώρα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω σε αυτές τις καταστάσεις. Και είναι εγκληματικό για να βρει κανείς αφήγημα και να καλύψει αυτό το κενό να εκμεταλλεύεται μικροκομματικά και να χρησιμοποιεί με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκεια του κόσμου».

“Πρέπει όλοι να τοποθετηθούν με υπευθυνότητα”

Ειδικά για τα περιστατικά αστυνομικής βίας της περασμένης Κυριακής στη Νέα Σμύρνη η κ. Πελώνη επανέλαβε ότι προφανώς η εικόνα είναι ενοχλητική και αδιανόητη, γι’ αυτό και έχει διαταχθεί ΕΔΕ ενώ γίνεται έρευνα και από την Εισαγγελία με τον Συνήγορο του Πολίτη. Υπενθύμισε μάλιστα ότι η όλη διαδικασία έχει κινηθεί με βάση νόμο που ψηφίστηκε επί ΝΔ, για τη συμμετοχή του Συνηγόρου του Πολίτη στις έρευνες, στο εσωτερικό Πειθαρχικό της Αστυνομίας. Επίσης ότι η κυβέρνηση καταδίκασε τα γεγονότα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον καθηγητή Αλιβιζάτο και θα γίνει την Παρασκευή η συζήτηση στη Βουλή, στην οποία ο πρωθυπουργός θα προσέλθει με προτάσεις.

«Ένα μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής βίας το οποίο διερευνάται, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να καίγεται η πόλη, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να γεμίζουν τα νοσοκομεία, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι γιατί δέχονται κάποιοι το ρίσκο», τόνισε η κ. Πελώνη. «Πρέπει επιτέλους όλοι να τοποθετηθούν με υπευθυνότητα».

“Δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για άνοιγμα”

Σχετικά με την ημερομηνία ανοίγματος δραστηριοτήτων, η κ. Πελώνη εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένη, εξηγώντας ότι με τα νούμερα της πανδημίας αυτή τη στιγμή δεν είναι της παρούσης αυτή η συζήτηση.

Πρόσθεσε ότι υλοποιείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης καθώς παραμένει και θα παραμένει για τις επόμενες δέκα ημέρες η πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ έχει καταρτιστεί οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες γιατί όλα είναι υπό αίρεση.

Για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί για την αύξηση κλινών. Ωστόσο όπως είπε όσες κλίνες και αν προστεθούν στο ΕΣΥ, αν δεν περιορίσουν όλοι τη διασπορά του ιού με τη συμπεριφορά και τη στάση τους, δε θα μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο.

Τι θα γίνει την 25η Μαρτίου

Ειδικά για την 25η Μαρτίου και το ερώτημα εάν θα γίνει φέτος παρέλαση, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι υπάρχει οργάνωση για τη συγκεκριμένη ημέρα, ωστόσο δεν θα ήθελε να πει περισσότερα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απηύθυνε έκκληση σε όλους να δείξουν ψυχραιμία, να μην χυθεί η καρδάρα με το γάλα σε αυτή την τελευταία προσπάθεια, ώστε από το τέλος Μαρτίου να μπορέσει η χώρα να περάσει στην επόμενη φάση.

Δείτε επίσης: Πελώνη: «Εξακολουθεί ο Τσίπρας να δέχεται το ρίσκο των κινητοποιήσεων»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ