Αυγενάκης: “Από τον Μάιο θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις”

Το ενδεχόμενο να αρχίσει να υπάρχει…ποδοσφαιρική ζωή στην Ελλάδα με την επανέναρξη προπονήσεων των ομάδων από τον Μάιο προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega, αν και ξεκαθάρισε ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να γίνουν τα παιχνίδια με την παρουσία φιλάθλων. 

“Καταρχάς θα περιμένουμε τις συμβουλές των ειδικών και με βάση τις οδηγίες αυτές θα ξεκινήσουμε σταδιακά όπως θα γίνει και με την υπόλοιπη κοινωνία και την αγορά. Θα προχωρήσουμε δηλαδή, σε άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων έτσι ώστε να μπορέσουν αρχικά οι κορυφαίοι αθλητές μας που έχουν διακριθεί ή περιμένουν να διακριθούν στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες να μπουν σιγά – σιγά στους χώρους όπου προπονούνται”, τόνισε αρχικά ο κ. Αυγενάκης. 

propoli

Και πρόσθεσε ότι “για τον σκοπό αυτό την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με τους φορείς των αθλητικών ομοσπονδιών που είναι και μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε συνεργασία με τον κ. Καπράλο. Ούτως ή άλλως η μετάβαση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική τόσο για τους επαγγελματίες, όσο και για τους ερασιτέχνες”. 

Σ’ ότι αφορά την ολοκλήρωση των διοργανώσεων που διακόπηκαν εξαιτίας της Πανδημίας, ο κ. Αυγενάκης συμπλήρωσε ότι “εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αρνηθούμε επανέναρξη. Άλλωστε θα περάσουμε και μια διάταξη τις επόμενες μέρες με την οποία μπορεί καθαρά και νόμιμα η κάθε Ομοσπονδία να αποφασίσει σε συνεργασία με την κάθε Λίγκα και τον σύνδεσμο επαγγελματιών παικτών αν θα συνεχίσουν ή  θα σταματήσουν το πρωτάθλημά τους”. 

Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομική δυσλειτουργία που υπάρχει πλέον στις ομάδες μετά το lockdown τόνισε ότι “ειδικά για τις ομάδες ποδοσφαίρου οι αθλητές θα χρειαστούν δύο με τρεις εβδομάδες προετοιμασίας πριν ξαναμπούν στο γήπεδο”. 

Loading