Αυγενάκης για νέες καταγγελίες στη Γυμναστική: «Ακόμα κι αν έχουν ποινικά παραγραφεί δεν πρέπει να αγνοηθούν»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης πήρε θέση για όσα συμβαίνουν με τις νέες καταγγελίες αυτή τη φορά στον χώρο της Γυμναστικής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο MEGA:  «ακόμα κι αν έχουν ποινικά τυχόν παραγραφεί επιλήψιμες συμπεριφορές, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοηθούν ή να ξεχαστούν. Δεν υπάρχει πρόθεση να ξεχαστεί το οτιδήποτε, όσα χρόνια κι αν πέρασαν. Δίνουμε δύναμη στη φωνή των αδυνάτων, που ως τώρα ήταν τα θύματα. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στην αθλητική οικογένεια να κάνουμε ό,τι γίνεται θεσμικά, προκειμένου το αθλητικό οικοδόμημα να καταστεί πιο ισχυρό, πιο καθαρό, πιο ασφαλές για την επόμενη γενιά αθλητριών και αθλητών».

propoli

Η πρώην αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής Σοφία Πήδουλα μίλησε για της βίαιες και κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του αθλητισμού

Συγκεκριμένα μιλώντας στη Σίσσυ Χρηστίδου και στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε για τις δικές της άσχημες εμπειρίες:

«Έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος, επιτέλους ξανανοίγει ο φάκελος. Όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία, πριν ένα χρόνο, μέσω Facebook καταλήξαμε να είμαστε περίπου 130-150 άτομα. Δεν πρόκειται για 27 ανθρώπους που έχουν κακοποιηθεί. Απλά αυτοί έχουν κάνει επώνυμες καταγγελίες. Το νούμερο των αθλητών που έχουν κακοποιηθεί στο χώρο της ενόργανης είναι τεράστιο» δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

 «Η Ομοσπονδία προκαλεί με τις δηλώσεις της. Λένε ότι ρίχνουμε σκιές στο άθλημα. Εμείς ρίχνουμε φως στο άθλημα, όχι σκιές. Τις σκιές και το σκοτάδι τα ρίχνουν αυτοί που καλύπτουν τους ανθρώπους που επί χρόνια ολόκληρα κακοποιούν παιδιά. Περιμένουμε τι θα κάνει η εισαγγελία αυτή τη στιγμή».

«Έχω υποστεί σωματική, λεκτική και ψυχολογική κακοποίηση, όταν ήμουν εννέα, δέκα, έντεκα ετών από συγκεκριμένο προπονητή, που ακόμα βρίσκεται στον χώρο της γυμναστικής και είναι σε σωματείο της Θεσσαλονίκης. Επί 28 χρόνια κλωτσάει και βρίζει παιδιά. Τον συνάντησα κατά τύχη στη Θεσσαλονίκη και μούδιασα» 

«Δεν θυμάμαι να είπα κάτι στους γονείς μου. Όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό, αναπτύσσεται πολύ περίεργη και άρρωστη σχέση ανάμεσα στον αθλητή, που είναι παιδί, και τον προπονητή, που τον έχει ουσιαστικά σαν γονιό. Υπάρχει τεράστια χειραγώγηση. Μόνο ένα παιδί που το έχει ζήσει αυτό, μπορεί να το καταλάβει. Στα προπονητήρια της Θεσσαλονίκης, που ήμουν εγώ, στους δέκα προπονητές οι επτά χτυπούσαν και οι τρεις έβλεπαν» 

Δείτε επίσης: Οικονόμου: Στα ελληνικά πανεπιστήμια η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι αδιαπραγμάτευτες

Loading