Αυγενάκης για Θεσσαλία: Να «τρέξουν» με ταχύτερους ρυθμούς οι προετοιμασίες των νομοθετικών παρεμβάσεων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι προτεραιότητα παραμένει η κατάθεση, εντός του έτους, νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Να «τρέξουν» με ταχύτερους ρυθμούς οι προετοιμασίες των νομοθετικών παρεμβάσεων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη δευτερογενή νομοθεσία και διατάξεις ή τροπολογίες που αφορούν στην διευκόλυνση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, ζήτησε από υπηρεσίες και εποπτευόμενους Οργανισμούς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο.

propoli

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε επίσης η τροποποίηση του πλαισίου λειτουργίας των υπηρεσιών και των παραρτημάτων τους σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την εύρυθμη και πιο αποτελεσματική για τους αγρότες, λειτουργία τους.

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ τόσο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμος ευρωπαϊκός πόρος για την ανακούφιση των πληγέντων της Θεσσαλίας.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης και Σταύρος Κελέτσης, οι γενικοί γραμματείς του ΥΠΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος, Κώστας Μπαγινέτας και Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο υπηρεσιακός γραμματέας του υπουργείου, Μανώλης Αναδρανιστάκης, οι πρόεδροι των εποπτευομένων οργανισμών και οι επικεφαλής των Γενικών Διευθύνσεων του υπουργείου.

Δείτε επίσης: Κασσελάκης: Η Δώρα Αυγέρη εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Τσίπρας διευθυντής της ΚΟ

Loading