ΣΥΖΗΤΗΣΗ Ν/Σ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI)

Αύριο στις 11:00 οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό από τον Κ. Χατζηδάκη

Θα έχει προηγηθεί συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συνάντηση, για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού, θα έχει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο στις 10:00 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη,

Ο Κωστής Χατζηδάκης θα πάει στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη και να του παραδώσει την έκθεση του ΚΕΠΕ. Με βάση τις ως τώρα πληροφορίες, ο νέος κατώτατος μισθός θα κινείται πέριξ των 770 ευρώ, με ένα ποσοστό περίπου 7,5%, αντίστοιχο δηλαδή με αυτό των αυξήσεων για τους συνταξιούχους. Υπό αυτό το πρίσμα, αυξημένο θα είναι εφεξής και το επίδομα ανεργίας.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χατζηδάκης θα παραχωρήσει στις 11:00 συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Εργασίας.

Προ ημερών ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο Mega, επεσήμανε δηλαδή ότι ο κατώτατος δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ.

«Ο κατώτατος μισθός δε θα έχει το ”8” μπροστά. Τα 800 ευρώ είναι μια αύξηση περίπου 12%. Ο πληθωρισμός ήταν στο 9,5%, προβλέπεται ότι θα είναι 5%, το ΑΕΠ ανέβηκε 5,6%. Όλα αυτά πρέπει να σταθμιστούν. Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και από την άλλη πρέπει και οι επιχειρήσεις να δουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Θα αποτυπωθεί αυτό στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί» τόνισε, ειδικότερα, ο κ.Χατζηδάκης.

Δείτε επίσης: Κωστής Χατζηδάκης: «Έχουμε λογαριάσει και τον πληθωρισμό και την αύξηση του ΑΕΠ»

Loading