Μπακογιάννη: Δε συμφέρει την Ελλάδα μια οριστική ρήξη ΗΠΑ –Τουρκίας (audio)

Το γεγονός της συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, κλήθηκε να σχολιάσει η Ντόρα Μπακογιάννη

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η Αθήνα δεν επιθυμεί κάποια οριστική ρήξη μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας.

«Όχι. Ευθέως σας λέω τη δική μου γνώμη, όχι δεν μας συμφέρει. Η απομάκρυνση της Τουρκίας από την οποιαδήποτε επιρροή των ΗΠΑ ή της ΕΕ δεν συμφέρει την Ελλάδα, διότι η Ελλάδα είναι η πρώτη η οποία θα πληρώσει το μάρμαρο», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Μπακογιάννη, για τη χώρα μας θα ήταν καλό να βρεθεί η Τουρκία εντός ενός συγκεκριμένου πλαισίου γενικώς αποδεκτού.

«Δεν πάμε με κανένα μεγάλο καλάθι, δεν περιμένουμε κανένα κοσμοϊστορικό αποτέλεσμα αλλά (η συνάντηση Μητστοάκη – Ερντογάν) είναι η βάση μιας ομαλοποίησης των σχέσεων που είναι απολύτως αναγκαία. Με τους Τούρκους πρέπει να μιλάμε, μπορεί να διαφωνούμε και να έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές αλλά πρέπει να έχουμε διαύλους επικοινωνίας», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Το πιο σημαντικό για την κ. Μπακογιάννη είναι να υπάρξει χημεία μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν στη σημερινή τους συνάντηση η οποία θα οδηγήσει σε μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση ώστε να δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας.

Δείτε επίσης: Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας